Korps: Flevoland, plaats: Almere 15-05-2002 Politie houdt verdachte overval woning aan Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Politie houdt verdachte overval woning aan
ALMERE De politie heeft vorige week maandag een 21-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval in een woning in Almere. De rechtbank beslist vanmiddag of hij de komende 30 dagen ingesloten blijft.

Dinsdagnacht 23 april vond er een overval plaats in een woning aan de G.A. Overdijkinkstraat. Op dat moment waren er vijf personen aanwezig: twee mannen van 20 en 22 jaar, een 27-jarige vrouw en twee kinderen van 7 en 10 jaar. De 20-jarige hoofdbewoner verklaarde tegenover de politie dat twee nog onbekende, gemaskerde mannen aanbelden en nadat er was opengedaan het huis binnendrongen. Daar bedreigden ze de aanwezigen en dwongen hen drugs, geld en sieraden af te geven. Bij schermutselingen in de woning zijn de volwassenen mishandeld. De 20-jarige is per ambulance voor behandeling overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De daders hebben voor zover nu bekend een geldbedrag en sieraden meegenomen en zijn met een auto gevlucht.

De Taakgroep Ernstige Delicten (TED), bestaande uit 10 rechercheurs, gaat door met het onderzoek om de mededaders op te sporen.

Zodra er meer nieuws is, vindt u dat op deze site.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 15-05-2002 '
Lees ook