Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 15-05-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Erik Riemens, 06-20411180

Straatroof
ALMERE Drie 16-jarige jongens uit Almere zijn dinsdagavond het slachtoffer geworden van een straatroof. In de Blekerstraat werden zij bedreigd en beroofd door drie onbekende mannen. De daders sommeerden de drie jongens hun geld en mobiele telefoons af te geven. Daarbij hielden ze een vlindermes tegen de lichamen van de slachtoffers aan. De buit bedroeg uiteindelijk 7 Euro.
Volgens de drie Almeerders ging het om een jongen van ongeveer 1.70 meter, met een donkergetinte huid en zwart achterover gekamd rastahaar. Die dader droeg een lichtgroene blouse en een zwarte broek. De tweede dader was volgens de slachtoffers ook een jongen met een donkere huidskleur. Ook hij was ongeveer 1.70 meter lang en had lang zwart rastahaar tot op zijn schouders, met kraaltjes erin. Hij droeg een grijs t-shirt met blauwe camouflagestrepen en een blauwe broek met daaronder sportschoenen. Van de derde verdachte konden de slachtoffers geen duidelijk signalement geven. Volgens hen ging het om een man van
1.70 meter lang met donker haar.


Pan op vuur
ZEEWOLDE De politie moest dinsdag aan het begin van de middag naar de Tarwelaan, waar een keukenbrandje had gewoed. De brandweer had inmiddels de brand geblust, maar de woning stond nog vol rook. De 57-jarige bewoonster had een pan met boter op het vuur gezet en was vervolgens naar boven gegaan. Daarbij vergat ze het vuur laag te zetten, waardoor een grote rookontwikkeling ontstond en het brandalarm in de woonkamer afging. De bewoonster is vervolgens het huis uitgelopen en heeft 112 gebeld. De 48-jarige buurvrouw heeft uiteindelijk de pan van het vuur gehaald, deze in de achtertuin gezet en de woning gelucht.

Politie pakt verdachte van graffiti en vernieling ALMERE De politie heeft gisteren een 17-jarige jongen uit Almere aangehouden op verdenking van het spuiten van graffiti en het vernielen van een waterpompkastje. De jongen maakte deel uit van een groep van 10 personen. Zij hebben dinsdagavond tekens (waaronder hakenkruizen) en (racistische) leuzen met een verfspuitbus aangebracht op het tunneltje van het Windvangpad ter hoogte van de Polderdreef. Vervolgens liep een aantal jongens van dat groepje naar een waterpompkastje, dat zij hebben vernield.

Vrouw opgepakt
ALMERE In een café aan De Brink is een 50-jarige vrouw uit Almere dinsdagmiddag mishandeld. Ze zou een glas op haar hoofd hebben gehad en daardoor bewusteloos geraakt zijn. Op het Binnenhof kon de politie, dankzij een getuige, de verdachte aanhouden. Het gaat om een 40-jarige vrouw uit Almere. Ze bleek onder invloed te zijn van alcohol. Ze had zichzelf bij een val verwond aan haar hand. Ambulancepersoneel heeft haar overgebracht naar het Flevoziekenhuis voor behandeling. Na behandeling is zij aangehouden voor openbare dronkenschap en mishandeling en overgebracht naar het politiebureau. Ze is ter ontnuchtering ingesloten in een observatiecel.

De persberichten over de incidenten die de afgelopen 24 uur gebeurd zijn in district Noord zullen rond 11:00 uur op deze site geplaatst worden.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 15-05-2002 '
Lees ook