Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 16-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhouding na mishandeling
ALMERE Drie jongens van 16 jaar uit Amsterdam zijn zaterdagavond aangehouden in een restaurant in Almere Stad. Ze daagden het personeel uit en schreeuwden door de zaak, waarna een van hen achter de balie liep en aan de kassa zat. De bedrijfsleider verzocht hen vervolgens de zaak te verlaten, waarna hij een van de drie vastpakte en de deur uit wilde zetten. Vervolgens keerden de drie zich tegen de bedrijfsleider en mishandelden hem. Een ander personeelslid kwam zijn baas te hulp, kreeg ook klappen, maar wist de drie buiten de deur te zetten. Vervolgens zijn ze aan de hand van hun signalement aangehouden door de politie en overgebracht naar het bureau voor verhoor, waarna ze in verzekering zijn gesteld. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Wapens in beslag genomen
RUTTEN Na een tip heeft de politie in een bedrijfspand in Rutten drie wapens gevonden. De wapens werden aangetroffen in het kantoorgedeelte van het pand. Vervolgens werd ook de woning van de 57-jarige eigenaar van het pand doorzocht, maar daarbij zijn geen wapens meer aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding na bedreiging
LELYSTAD Een 19-jarige Lelystedeling is zaterdagnacht aangehouden bij een horecagelegenheid bij het Lelycentre na bedreiging van een portier. De jongen werd bij de deur geweigerd omdat hij al eerder bedreigingen had geuit, waarna hij wederom dreigt. Vervolgens houden de portiers hem staande en dragen hem over aan de politie. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Menwagen in de sloot
RUTTEN Bij een ongeluk met een menwagen zijn zaterdagmorgen drie personen gewond geraakt op de Veneweg. Een 10-jarig meisje uit Marknesse had de teugels vast toen het paard voor de wagen plotseling schrok van een rennende soortgenoot in de naastgelegen wei. Het paard trok de wagen vervolgens met passagiers en al naar links, waarna de wagen richting sloot kantelde. De bestuurster is met beenletsel per GGD-ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Zwolle. Haar 9-jarige zusje is met schouderletsel overgebracht naar het Dokter Jansenziekenhuis in Emmeloord, evenals een 35-jarige passagiere uit Tjerkgaast, die gewond raakte aan de romp. Het paard en de 58-jarige instructeur van de menwagen uit Rutten kwamen met de schrik vrij.

Aanrijding met letsel
ALMERE Een 17-jarige bromfietser uit Almere is vrijdagavond gewond geraakt na een botsing met een 35-jarige automobilist uit Almere. De bromfietser reed op de Bartokweg richting Hollandsedreef en wilde ter hoogte van de Schonbergweg linkaf slaan. Daarbij gleed hij onderuit en raakte vermoedelijk het wiel van de automobilist, die op de kruising richting Rimsky Korssakovweg reed. Hij kon de bromfietser niet meer ontwijken. De 17-jarige is voor onderzoek meegenomen naar het Flevoziekenhuis, maar mocht kort daarop weer naar huis.

Aanhouding na gevaarlijk rijgedrag
ALMERE Surveillerende agenten hebben zaterdagmiddag op de Vogelweg een 22-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. Op de Knardijk zagen ze hem rijden op de busbaan, waarbij hij rechts een aantal auto`s inhaalde. Op de Ganzenweg gebruikte hij daarvoor ter hoogte van de kruising met de Pluvierenweg de rijstrook voor linksafslaand verkeer, evenals op de kruising met de Strernweg. Toen hij vervolgens afsloeg naar de Gooiseweg verhoogde hij zijn snelheid naar 170 km per uur, waar 80 km per uur is toegestaan. Met eenzelfde snelheid ging hij vervolgens via de Spiekweg naar de Roerdompweg en passeerde de middengeleider op de kruising met de Vogelweg aan de linkerkant, waarna hij de Vogelweg inreed met een snelheid van 180 km per uur. Uiteindelijk stopte hij op de vluchtstrook van de A27, waarna hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs
LELYSTAD Op de Larserdreef is zaterdagavond een 29-jarige automobilist uit Loosdrecht aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten zagen de man rijden met kapotte verlichting en hielden de man aan. Bij de controle bleek dat hij niet over een geldig rijbewijs beschikte en dat zijn apk was vervallen. Hij kreeg voor beide feiten een boete en ging met de trein naar huis.

Rijden onder invloed
DRONTEN Vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag is een 29-jarige automobilist uit Dronten zaterdagavond aangehouden op de Lancasterdreef. De man haalde op de West een bestelbusje in en reed daarbij over de berm. Vervolgens nam hij weer gas terug, werd weer ingehaald door het busje, waarna het inhalen zich herhaalde. Bij zijn staandehouding bleek dat hij onder invloed verkeerde. Bij meting aan het bureau had hij een promillage van 0.95. Hij kreeg een rijverbod van drie uren, een boete voor rijden onder invloed en een beschikking voor gevaarlijk rijden.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 16-03-2003 '
Lees ook