Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 18-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie

Caravancontrole: aanvulling
ALMERE De gratis caravancontrole op zaterdag 22 maart begint om 10.00 uur en duurt tot circa 16.00 uur. Caravanbezitters kunnen op de parkeerplaats bij t Oor (Almere Haven, vlak bij de A6, ter hoogte van de McDonalds) vrijblijvend hun caravan laten inspecteren. Zij krijgen geen bekeuring voor gebreken die tijdens de controle aan het licht komen, maar de kans om die voordat ze op vakantie gaan, te verhelpen. Tijdens de controle werkt de politie samen met de brandweer en twee caravanbedrijven. Zo weegt de politie de combinatie auto/caravan om te controleren of die niet te zwaar of onevenwichtig beladen is. De Brandweer bekijkt de gasinstallatie en adviseert over een veilige werkwijze met gasflessen en aansluitingen. Eventuele mankementen kunnen desgewenst direct gerepareerd worden bij de caravanzaken die meewerken aan dit project.
Bij de controles die Politie Flevoland in de vakantieperiode houdt op recreatieverkeer krijgen bestuurders wel een bekeuring voor (technische) overtredingen.

Aanhoudingen na bromfietsdiefstallen
ALMERE Zes jongetjes uit Almere in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar zijn maandagmorgen aangehouden op de Galjootweg wegens het ontvreemden van twee bromfietsen. Bij het zien van een surveillerende agent sprongen de jongens snel van de bromfietsen af, de bosjes in. Zij konden al snel worden achterhaald en werden overgebracht naar het bureau. Daar bekenden zij dat ze de twee bromfietsen uit een tuin hadden weggenomen. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Easy Rider controles
ALMERE Op het Spoorbaanpad is maandagmorgen tussen 07.00 en 09.00 uur een Easy Rider controle gehouden. In totaal zijn 30 brom- en snorfietsen gecontroleerd, en 11 bekeuringen uitgedeeld voor: overschrijden van de constructiesnelheid (3x), niet tonen van een verzekeringsbewijs (3x) of bromfietscertificaat (2x), rijden zonder helm (2x) of ontbreken certificaat (1x).
In Almere Stad-West is maandag tussen 12.30 en 20.30 uur op verschillende locaties een gecombineerde Easy Rider en verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 17 bekeuringen uitgeschreven, met name voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Drie bromfietsers hadden een vermogen boven de 1.0 KW en worden verder onderzocht.
Tijdens de controle kregen de agenten de melding dat er een jongen beroofd was van zijn scooter op de Rozenwerf. De jongen, van 16 jaar uit Almere, was door een 17-jarige plaatsgenoot en een 17-jarig meisje uit Zwaag van zijn scooter geduwd, waarna zij er vandoor gingen. Aan de hand van het signalement van de scooter konden de twee onderweg naar Amsterdam worden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor en hun ouders zijn in kennis gesteld.

Aanrijding met letsel
ALMERE Bij een aanrijding op de A27 zijn maandagmorgen twee automobilisten gewond geraakt. Een 23-jarige man uit Delfzijl reed op de A27 van Almere richting Hilversum en zag dat er vanwege de dichte mist een rij langzaamrijdend en stilstaand verkeer stond. Hij remde af en besloot de vluchtstrook op te rijden, omdat hij bang was voor achteropkomend verkeer dat hem niet op tijd zou zien. De 39-jarige automobiliste uit Almere achter hem kon niet meer op tijd remmen en week ook uit naar de vluchtstrook, met een botsing tot gevolg. Beiden zijn ter controle per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Naast dit ongeval vonden dezelfde morgen door de combinatie dichte mist, te hoge snelheden en te weinig afstand nog drie ongevallen plaats. Daarbij vielen geen gewonden.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 52-jarige automobilist uit Almere is maandagavond aangehouden op de Randstaddreef. De man reed vanaf de Randstad richting Charly Chaplinweg en verklaarde dat hij de snelheid van een 22-jarige automobilist uit Almere, die vanaf de Vrijheidsdreef richting Landdrostdreef reed over de Randstaddreef, verkeerd had ingeschat. De beide bestuurders en de twee passagiers van de 22-jarige bleken na controle door GGD-ambulancepersoneel ongedeerd. De 52-jarige is overgebracht naar het bureau voor een blaastest. Hij had een promillage van 0.75 en is ingesloten voor verhoor. De beide auto`s zijn afgesleept. ALMERE Op de Kalenderweg is een 38-jarige automobilist uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. De man is maandagmorgen na een melding aangehouden op de Kalenderweg. Hij bleek bij controle aan het bureau een promillage van 1.2 te hebben en kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces verbaal.

Rijden zonder rijbewijs
ALMERE Surveillerende agenten zagen maandagavond een auto op de Noorderdreef rijden. Omdat het voertuig bij navraag niet APK-gekeurd was, hielden zij hem staande op de A6 richting Amsterdam. Daarbij bleek dat de 22-jarige bestuurder uit Almere niet in bezit was van een rijbewijs. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Omdat hij al eerder is aangehouden voor hetzelfde feit, moet hij de auto bij het bureau laten staan totdat hij een geldige verzekering en rijbewijs kan tonen.

Arbeidsongeval
URK Een man uit Urk (leeftijd onbekend) is maandagmiddag gewond geraakt bij werkzaamheden aan zijn boot op de Evert Bakkerkade. Hij stond op een keukentrapje op de werfhelling zijn boot op te knappen, en viel tijdens het werk achterover tegen een andere ladder en vervolgens tegen een draagbalk, waarna hij op de grond viel. Hij is per GGD-ambulance met rugletsel naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord gebracht. Mogelijk komt de arbeidsinspectie de situatie controleren.

Inbeslagname bromfiets
DRONTEN Tijdens een Easy Rider controle is een 16-jarige bromfietser uit Dronten maandagmiddag aangehouden op de Manegelaan. De jongen reed over de Zuid met circa 75 km per uur. De bromfiets is meegenomen naar het bureau voor onderzoek. Mocht de bromfiets niet aan de eisen voldoen, dan is de kans groot dat hij in beslag genomen wordt, onder meer omdat de jongen al eerder is aangehouden wegens te hard rijden.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 18-03-2003 '
Lees ook