Korps: Flevoland, plaats: district Zuid 18-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

District Zuid

Jeugdoverlast
ALMERE Zaterdagochtend vroeg, na meldingen van jeugdoverlast in de buurt van het station Muziekwijk, ging de politie ter plaatse. De agenten zagen een aantal jongens op de Glenn Millerweg bloembakken vernielen. Bij het zien van de agenten gingen de verdachten er vandoor. Met de hulp van een politiehond zijn vier minderjarige jongens uit Almere aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het bureau en voor nader verhoor ingesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Onder andere proces-verbaal voor baldadigheid wordt opgemaakt.

Belediging politie
ALMERE Op de Metropolestraat hield de politie vrijdagnacht een 31-jarige man uit Almere en een 36-jarige vrouw uit Munnekezijl aan voor onder andere belediging en verzet. Surveillerende agenten reden door de straat en passeerden de betreffende man en vrouw. De agenten zagen dat de vrouw beledigende bewegingen naar hen maakte en zij wilden haar aanspreken. De vrouw bleef beledigen en wilde niet weggaan. Bij haar aanhouding bleef zij zich verzetten en de 31-jarige bemoeide zich er fysiek ook mee. Beiden zijn na verzet aangehouden en ter ontnuchtering op het politiebureau ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
Vrijdagavond werd op de Cinemadreef ook iemand aangehouden voor het beledigen van een agent. Het betreft een 17-jarige bromfietser uit Almere. Een agent gaf de jongen een stopteken, omdat deze zonder helm reed. Hij gaf hieraan geen gehoor en reed door. De bromfietser is staande gehouden. De jongen bleek ook geen verzekeringsbewijs en certificaat te hebben. Toen de agent hem een bon wilde geven, schold hij de ambtenaar uit en wilde weglopen. De 17-jarige is aangehouden en geboeid meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij na verhoor heengezonden. Hij krijgt ook proces-verbaal voor belediging van een ambtenaar.

Gevaarlijk gereden
ALMERE Een 25-jarige automobilist is gisterenavond in de wijk Tussen de Vaarten aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. De automobilist viel een surveillerende agent in de videoauto op toen deze een andere auto via de vluchtstrook van de A6-oprit bij Almere inhaalde. De bestuurder ging de snelweg met hoge snelheid op, haalde rechts in en bleef te hard rijden. Bij de afrit Almere Buiten haalde de bestuurder weer via de vluchtstrook rechts in en reed over de Tussenring met snelheden van meer dan 130 km/u (in plaats van de maximaal toegestane 80 km/u). De agent gaf de bestuurder een stopteken, deze leek te gaan stoppen, maar ging er vandoor, reed hard verder en ging met hoge snelheid de wijk Tussen de Vaarten in (met meer dan 70 km/u). De agent die inmiddels assistentie gekregen had, raakte de verdachte daar kwijt, maar deze werd later lopend op de H. Averkampstraat aangetroffen (daar stond ook de betreffende auto). Hij kon mede dankzij getuigenverklaringen aangehouden worden. De verdachte weigerde mee te werken en gedroeg zich recalcitrant. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Om zijn identiteit vast te stellen is de bestuurder ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Ook zijn auto is in beslag genomen en uit de wijk weggesleept. Na het vaststellen van zijn identiteit en na verhoor is de 25-jarige heengezonden.

Alcohol
ALMERE Een 35-jarige automobilist uit Muiden is vrijdagavond op de Pasolinistraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau blies de verdachte 560 ug/l (1,27 promille). Met een rijverbod van 6 uur is hij heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Botsing auto met bus
ALMERE Op de Zwolleweg vond vrijdagavond een aanrijding plaats tussen een auto van een 48-jarige bestuurder uit Almere en een bus bestuurd door een 51-jarige man uit Almere. Bij het oversteken van de busbaan (vanaf Zwolleweg richting Amsterdamweg) raakte de 48-jarige met zijn auto de zijkant van de passerende bus die richting het centrum reed. De 48-jarige is met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. Zijn auto is weggesleept.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 18-05-2002 '
Lees ook