Korps: Flevoland, plaats: district Noord 18-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

District Noord

Aanhoudingen
BIDDINGHUIZEN Een 54-jarige man uit Oldebroek is vrijdagmiddag op de Bremerbergdijk aangehouden, omdat deze naakt naast zijn auto stond. De man krijgt proces-verbaal voor zogenaamde openbare schennis der eerbaarheid.

LELYSTAD Vrijdagnacht kreeg de politie een melding van een bedreiging bij een horecagelegenheid op de Ringdijk. Ter plaatse stond een grote groep mensen. Volgens getuigen wilde een 32-jarige Lelystedeling niet voor zijn drankje betalen. Daarbij ontstond een woordenwisseling en de Lelystedeling sloeg een 57-jarige man uit Lelystad in het gezicht. De verdachte ging volgens de verklaringen weg, maar kwam later terug, begon een ruit te vernielen en zwaaide met iets dat op een mes leek. De politie hield de betreffende verdachte aan (een mes is niet aangetroffen) en sloot deze voor nader verhoor in op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE&LELYSTAD De politie hield vrijdagavond een 30-jarige man uit Almere aan voor bedreiging. De verdachte had ruzie gehad op de Trekweg (Lelystad) met een 19-jarige automobilist uit Almere. De ruzie ontstond door een aanrijding tussen de autos van beiden op de Trekweg. De twee kregen ruzie. De 30-jarige bedreigde de 19-jarige met iets dat op een vuurwapen leek en reed daarna weg. De inmiddels gewaarschuwde politie zette de Waddendreef (Almere) af en hield de verdachte hier aan. De agenten troffen het voorwerp dat op een vuurwapen lijkt, aan en namen deze in beslag. Ook een mes is in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het bureau. Daar blies hij 425 ug/l (0,97 promille). De 30-jarige die nog een andere zaak heeft openstaan, is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

EMMELOORD Een 23-jarige man uit Emmeloord is vrijdagnacht bij een horecagelegenheid op de Lange Nering aangehouden voor het slaan van twee medewerkers. Volgens de verklaringen had de verdachte eerst ruzie gemaakt met een medewerker waarbij de verdachte de medewerker onder andere in het gezicht sloeg. De verdachte ging er vandoor, maar kwam later terug. Hij werd gevraagd om de zaak te verlaten en sloeg wederom een medewerker. De politie die gebeld was, trof de verdachte buiten aan. Bij zijn aanhouding verzette hij zich en zijn kennissen bemoeiden zich er ook mee. Een politiehond en andere agenten assisteerden. De 23-jarige verdachte is geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Hij bleef zich vervelend gedragen en bedreigde de agenten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

LUTTELGEEST Op de Kuinderweg is vrijdagavond een 18-jarige inwoner van Luttelgeest aangehouden voor een fietsdiefstal. De man die fietste, viel de politie op, omdat hij een fiets op zijn schouder droeg. Bij controle bleek de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt. De fiets wordt aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

Aanrijdingen
EMMELOORD Een 31-jarige motorrijder uit Zeijen raakte vrijdagmiddag op de A6 (zuiderrijbaan) gewond na een kopstaartbotsing. Een 36-jarige automobiliste uit Lemmer moest plots afremmen voor een file, een bestelbus (gegevens bestuurder onbekend) hierachter kon deze ontwijken door de middenberm in te rijden, maar de motorrijder daarachter botste tegen de voorste auto. Een auto achter de motorrijder, bestuurd door een 26-jarige inwoner van s-Hertogenbosch, ontweek de gevallen motorrijder en kwam tegen de vangrail terecht. De motorrijder is licht gewond per GGD-ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. De motor en de auto van de 36-jarige vrouw zijn weggesleept. De linkerrijstrook is afgezet geweest en daardoor ontstond een file (lengte onbekend).
Later was er weer een kopstaartbotsing op de A6 vlak voor de brug met de Hannie Schaftweg. Een 64-jarige Duitser die noordwaarts reed, botste met zijn bestelbus achterop de auto van een 20-jarige inwoonster uit Almere die moest remmen in de file. De brandweer hielp de vrouw uit de auto en zij is met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto is weggesleept. Het verkeer ondervond hinder van de aanrijding (lengte file onbekend).

TOLLEBEEK Een 53-jarige Urker reed vrijdagochtend zuidwestwaarts met zijn bestelbus op de Karel Doormanweg. Bij de kruising met de Zuidwesterringweg verleende hij geen voorrang aan een 48-jarige automobiliste uit Tollebeek (die zuidoostwaarts reed). Haar inzittende, een 5-jarige meisje, is ter plaatse door GGD-personeel behandeld. De auto van de 48-jarige is door een bergingsbedrijf weggesleept.
s Middags verongelukte op de Zuidwesterringweg een 35-jarige motorrijder uit Urk. De man kwam vanaf de Urkerweg en reed de ringweg op richting de Staartweg. Er waren hier wegwerkzaamheden en vanaf de Urkerweg werd het verkeer eigenlijk omgeleid. De motorrijder was doorgereden en zag een afzetting bij de kruising met de Zuidermiddenweg vermoedelijk over het hoofd. Hij reed hier tegenaan en kwam in de berm terecht. De motorfiets vloog in brand. De motorrijder is met onbekend letsel naar het Dr.Jansenziekenhuis gebracht. Bij hem is een bloedproef afgenomen. De ongevallendienst van de politie stelde ter plaatse een onderzoek in. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Een bergingsbedrijf sleepte de motor weg.

DRONTEN De auto van een 24-jarige Urker reed vrijdagmiddag de Ketelmeerdijk af en kwam op zijn kop terecht. De Urker had een andere auto ingehaald, kwam in de berm terecht en verloor het macht over zijn stuur. De auto kwam onderaan de oprit van de Elandweg op de kop tot stilstand. Vier inzittenden (gegevens onbekend) raakten licht gewond en zijn voor controle per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht. Naast politie en GGD was ook de brandweer ter plaatse voor hulp. De auto is total loss en is weggesleept.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 18-05-2002 '
Lees ook