Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 18-06-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

District Noord

Mishandeling
EMMELOORD Maandagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat op de Lange Nering drie meisjes lastig waren gevallen door drie jonge mannen. Hierbij had een van de mannen een meisje tegen het been geschopt. Aan de hand van het opgegeven signalement werd kort daarna bij de Noordzijde een 21-jarige Emmeloorder aangehouden. Uit onderzoek op het politiebureau bleek de man er echter niets mee te maken te hebben. Hij is weer heengezonden.

Verkeerscontroles
NOORDOOSTPOLDER De politie heeft maandag op de Marknesserweg in Emmeloord en de Kuinderweg in Luttelgeest korte algemene verkeerscontroles uitgevoerd. In totaal 5 bekeuringen werden uitgeschreven.

Aanhouding bromfietsdieven
NAGELE Dankzij een oplettende getuige zijn maandagavond twee Urkers, een meisje van 13 en een jongen van 15 jaar, aangehouden voor bromfietsdiefstal. Een getuige zag het duo over de Sluitgatweg met twee bromfietsen lopen, vertrouwde het niet en belde de politie. De agenten konden hen op de Schokkerringweg aanhouden. Het duo bekende tegenover de politie een van de brommers gestolen te hebben op het strand bij de Schokkerhaven. Deze is weer terug bij de eigenaar. De jongen kon niet aantonen dat hij eigenaar was van de andere brommer. Daarom is deze brommer in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Loslopende koeien
DRONTEN Bij de Dronterweg zijn maandagmiddag twee koeien losgebroken. De politie heeft de eigenaar van de koeien gevraagd hen weer terug te leiden naar de wei.

Tweejarig kindje verdronken
LELYSTAD In de Jol is maandagavond een 2-jarig jongetje door verdrinking om het leven gekomen. Het jongetje was even aan de aandacht ontsnapt en in het water geraakt. Ambulancepersoneel heeft tevergeefs gereanimeerd. De politie heeft geen aanleiding om te denken dat hier sprake is van een misdrijf.

District Zuid

Loslopend Vee
ALMERE De politie heeft met hulp van omstanders zon vijftien losgebroken paarden teruggedreven naar hun wei aan het Balnchardpad in Almere Haven. Een paar werden op de Havendreef gevangen. De rest liep richting het Zilverstrand en werden teruggedreven. ZEEWOLDE Op de Akkerweg zijn maandagochtend een aantal ponys losgebroken. De politie heeft ze met hulp van de eigenaar weer teruggedreven naar hun wei.

Zonder gastank gas tanken
ALMERE Bij een benzinestation aan de Splijtbakweg probeerde een 20-jarige Almeerder gas te tanken terwijl hij geen gastank had. Er zat nog een vulopening aan zijn auto, maar er zat geen tank meer in. Het gevolg was dat zijn kofferbak zich met gas vulde. Het personeel van het benzinestation heeft meteen het noodplan in werking laten treden en het terrein ontruimt. De politie heeft het verkeer omgeleid. De brandweer heeft de kofferbak laten uitwaaien waardoor het gevaar snel was geweken.

Bromfietser onder invloed
ALMERE Op de Schrijverstraat is maandagmiddag een 45-jarige bromfietser uit Almere aangehouden. Hij droeg geen helm en zijn bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. Ook bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau blies hij 315 ug/l (0,7 promille). Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Bromfietscontrole
ALMERE De politie heeft maandagavond op het Farflerpad een bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal 9 voertuigen werden gecontroleerd en 14 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het overschrijden van de constructiesnelheid (opgevoerd).

Aanhouding bezit drugs
ALMERE Maandagavond is op de Vrijmark een 21-jarige Almeerder aangehouden. Bij controle bleek de man zestien zakjes wiet bij zich te hebben. Hij is aangehouden op verdenking van het dealen van drugs en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Scooter doorgereden na aanrijding
ALMERE Een nog onbekende jongen op een scooter heeft maandagavond rond 19:30 uur op het Spoorbaanpad een 39-jarige fietser uit Almere aangereden. De man kwam hierbij ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De scooter is zonder zich te bekommeren om het slachtoffer doorgereden. De politie vraagt getuigen zich te melden, tel: 0900-8844.

Fietser op Gooiseweg
ZEEWOLDE Maandagavond is op de Gooisweg een 59-jarige fietser uit Duitsland aangehouden. Het is verboden om over de Gooiseweg te fietsen. Nadat hij zijn bekeuring op het politiebureau had betaald, mocht hij weer naar huis.

Vrachtwagen op zijn zijkant
ZEEWOLDE Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur is maandagavond bij een aanrijding op de Roerdompweg gewond geraakt. Hij wilde zijn vrachtwagen, gevuld met aardappelen, linksaf de Schollevaarweg indraaien waarna de vrachtwagen kantelde. De chauffeur is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 18-06-2002 '
Lees ook