Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 19-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Straatrover aangehouden
ALMERE Een 33-jarige man uit Lelystad, die dinsdagmiddag een 23-jarige inwoonster van Almere had beroofd, is direct na zijn daad met behulp van omstanders aangehouden.
Het slachtoffer had net geld gepind bij een automaat op het Stationsplein, toen de verdachte het geld (20 euro) en haar pinpasje uit haar handen griste en er vandoor ging. Een 33-jarige Almeerse getuige probeerde de verdachte tegen te houden. Een onbekend gebleven man slaagde erin de verdachte pootje te lichten. De verdachte stond weer op en bedreigde de getuige met een mes. Hierna vluchtte de verdachte verder, gevolgd door enkele mannen die twee politiesurveillanten alarmeerden. Een oplettende fietser plantte op het Algerapad zijn fiets voor de voeten van de verdachte, waarna deze kon worden overmeesterd. Het mes had hij inmiddels al weggegooid. Dat is later op het Taxiplein teruggevonden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De fiets van de oplettende fietser is licht beschadigd. De 33-jarige getuige was erg overstuur van de bedreiging met het mes. Zij deed aangifte. Buro Slachtofferhulp is ingeschakeld.

Aanrijdingen met gewonden
LELYSTAD Een 19-jarige inwoner van Lelystad stak dinsdagmorgen met zijn invalidenwagen vanaf de Waagstraat de Agorabaan over. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een 57-jarige automobiliste uit Lelystad. Het invalidenvoertuig was totall loss; de bestuurder is met vermoedelijk een gebroken bekken overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

BIDDINGHUIZEN Op de parallelweg langs de Biddingringweg, nabij de Kubbeweg, reed een 21-jarige automobilist uit Swifterbant dinsdagavond in een bocht rechtdoor. Hij kwam in de bermsloot tot stilstand. Zijn 20-jarige passagiere uit Swifterbant moest door de brandweer worden losgeknipt. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Diefstal drank
BIDDINGHUIZEN De politie heeft dinsdagmiddag in Biddinghuizen twee mannen uit Biddinghuizen (37 en 46) aangehouden op verdenking van diefstal uit een horeca-bedrijf. De mannen zaten in de zaak toen de eigenaar even naar de keuken. Hij hoorde glasgerinkel en zag daarna een der mannen de zaak uit lopen. Vervolgens miste hij uit het rek twee flessen sterke drank. Onderzoek in de auto van de verdachten leverde inderdaad de twee flessen drank op. In de auto lagen nog twee flessen drank, een hamer en een bijl. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Bromfietscontroles
ALMERE Bij een bromfietscontrole op het Spoorbaanpad werden dinsdagmorgen 15 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 11 in orde. De andere vier waren goed voor vijf overtredingen: opgevoerd (2), geen verzekering, geen verzekeringsbewijs en geen certificaat. Deze controle werd s middags voortgezet in Almere Haven. Daar werden 9 voertuigen gecontroleerd, die samen goed waren voor 14 overtredingen. Eén voertuig is in beslag genomen omdat deze niet verzekerd was.

LELYSTAD Dinsdagmiddag hield de politie ook een bromfietscontrole in Lelystad. Van de 15 gecontroleerde voertuigen voldeden er 9 niet aan de eisen. Zij waren goed voor 21 bekeuringen terzake niet dragen van een helm (3), geen verzekeringspapieren (1), geen certificaat (4), gladde banden (2), rijden op de busbaan (1), opgevoerd (5) en te veel geluid (4). Bij twee bromfietsen werd de uitlaat direct gedemonteerd. Bij deze controle werd voor de eerste keer een nieuw model geluidsmeter in gebruik genomen, die speciaal bestemd is voor de controle van EG-goedgekeurde bromfietsen.
In de avonduren werden nog eens vijf bromfietsen gecontroleerd, die allemaal wel iets mankeerden en bij elkaar 9 overtredingen produceerden, onder andere voor: certificaat (1), geen gele plaat (1), defecte rem (1), opgevoerd (3), te veel lawaai (1). Ook hier overschreed een bromfiets de norm, die gesteld is voor het demonteren van de uitlaat, maar dat demonteren hoefde niet want deze bestuurder reed al zonder uitlaat door de wijk.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Op de Boslaan werd dinsdagmiddag een 46-jarige automobilist uit Bant aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 610 ug/l (1,38 promille). Bovendien bleek hij zonder geldig rijbewijs te rijden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verkeerscontroles
ALMERE Bij een algemene verkeerscontrole op het Pinasplein bleken 9 van de 17 passerende automobilisten de autogordel niet te dragen.

ALMERE Het VerkeersTeam heeft dinsdag ook gecontroleerd in Almere. Binnen twee uur werden op de Hospitaalweg 29 van de 150 passerende automobilisten bekeurd omdat zij de autogordel niet gebruikten (19,2%), terwijl op de Havendreef met de lasergun de snelheid werd gemeten. Hierbij werden 31 automobilisten betrapt op snelheidsoverschrijding, met een topper van 92 km/h, terwijl 50 is toegestaan.

EO

Deel: ' Politiebericht Flevoland 19-02-2003 '
Lees ook