Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 19-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Ontmanteling wietplantage
BIDDINGHUIZEN In een woning aan de Lucernehof is woensdagmorgen een wietplantage ontmanteld. De 33-jarige bewoner had vrijwel alle kamers op de eerste verdieping en de zolder ingericht voor het kweken van wiet, maar nog niet overal plantjes ingezet. Op zolder trof de politie wel 60 wietplantjes aan. De man in aangehouden en de plantjes worden vernietigd.

ENS Een 40-jarige vrouw en twee mannen van 33 en 41 jaar uit Ens zijn dinsdagnacht aangehouden in een woning aan de Kruisstraat. In die straat was even daarvoor de auto van de 41-jarige vernield door de 33-jarige, die ruzie met hem had. Vervolgens greep de 41-jarige volgens getuigen naar een vuurwapen, dat hij later weer opborg. Het gewaarschuwde arrestatieteam hield beide mannen aan en bracht ze over naar het bureau. Bij het zoeken naar het wapen werd op de zolder van de woning een weedplantage aangetroffen, met circa 150 plantjes. Daarop is ook de 40-jarige bewoonster aangehouden. De drie verdachten zijn ingesloten in afwachting van hun verhoor.

ALMERE Na een tip is dinsdagmiddag een wietplantage in een woning aan de Poldermolenweg ontruimd. De eigenaar kon niet veel later in zijn woning aan het Inktvisplein worden aangehouden en is overgebracht naar het bureau voor verhoor. In het pand aan de Poldermolenweg zijn op de eerste etage en op zolder 138 plantjes en de bijbehorende apparatuur aangetroffen. Alles is in beslag genomen en afgevoerd ter vernietiging.

Aanhouding na mishandeling
ALMERE Een 20-jarige jongen uit Almere is dinsdagmiddag aangehouden wegens mishandeling van een collega. De jongen werkte bij een garage in Almere Stad en goot zijn 16-jarige collega een brandbare vloeistof over de arm, wat hij vervolgens aanstak. De 20-jarige is aangehouden en na verhoor in verzekering gesteld. De 16-jarige is met tweede graads brandwonden overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanhouding na bedreiging
LELYSTAD Na een melding van een bedreiging met een vuurwapen zijn dinsdagavond een 22-jarige man uit Lelystad en een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. De politie trof de beide mannen aan toen zij weg wilden rijden in hun auto bij de Ziekenhuisweg. Bij de controle werd munitie in het voertuig aangetroffen, maar geen vuurwapen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld in afwachting van verder onderzoek.

Aanhouding na rietbrand
ALMERE Na een melding van een rietbrand langs het Felix Timmermanspad zijn dinsdagmiddag twee kinderen uit Almere aangehouden. Aan de hand van hun signalement konden de twee al snel worden achterhaald. Het meisje en de jongen (11 jaar) zijn overgebracht naar het bureau en worden doorgestuurd naar HALT. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Dit brandje zou al de derde zijn in twee dagen. De gemeente is nu gevraagd het riet te maaien.

Aanrijding met letsel
ALMERE Een 16-jarige jongen uit Ankeveen is dinsdagmiddag gewond geraakt op het Spoorbaanpad na een botsing. De jongen zat als passagier achterop bij een 16-jarige bromfietser uit Almere. Die reed over het Spoorbaanpad richting Beatrixpark en moest plotseling remmen. Een achteropkomende 16-jarige bromfietser uit Weesp zag dat te laat en reed tegen zijn voorganger. De Ankevener is ter controle per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Easyrider controle
EMMELOORD Op de Espelerlaan zijn maandagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur acht bromfietsen gecontroleerd in het kader van Easy Rider. Daarbij zijn negen bekeuringen uitgeschreven: vier voor het overschrijden van de constructiesnelheid, twee voor rijden zonder/ met niet vastgemaakte helm, een voor te snel rijden en een voor ontbreken gele plaat.
ALMERE Bij een Easy Rider controle aan het Noordeinde zijn vrijdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur 33 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 16 voor een te hoog vermogen, zeven voor het niet dragenvan een helm, zes keer voor het niet tonen of in bezit hebben van een verzekering en zeven keer voor het niet tonen of in bezit hebben van een bromfietscertificaat.

Rijbewijs ingevorderd
LELYSTAD Tijdens een lasercontrole is dinsdagmorgen een 28-jarige automobilist uit Scherpenzeel geklokt met een snelheid van 124 km per uur op de Larserdreef. Na correctie reed hij dus 120 km per uur, waar 50 km per uur is toegestaan. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijden onder invloed
LELYSTAD In de Wold is dinsdagnacht een 39-jarige automobiliste uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. Suveillerende agenten zagen de vrouw op de Zuigerplasdreef rijden. Haar APK bleek vervallen en bij natrekken bleek ook dat zij niet verzekerd was. Bij haar aanhouding verkeerde zij onder invloed, waarna zij is meegenomen naar het bureau voor een meting. Zij had een promillage van 1.35. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 19-03-2003 '
Lees ook