Korps: Flevoland, plaats: district Noord 19-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Meisje na zoektocht terecht
LELYSTAD De politie zette gisteren een grote zoektocht naar een vermist 5-jarig meisje uit Lelystad op touw. Zij is inmiddels terecht. s Middags meldden de ouders aan de politie dat ze hun dochter die in de buurt aan het steppen was, kwijt waren. De politie zocht met verschillende eenheden samen met het VOS-team en Stichting Perspectief de omgeving (Slinge, Zuiderzeewijk) af. De brandweerduikers waren ingeschakeld om het water in de buurt te doorzoeken. Nadat de hulpverleners ongeveer twee uur aan het zoeken waren, kwam het meisje bij hen aanlopen. Zij was waarschijnlijk de weg naar huis kwijt geraakt. Het meisje is met haar ouders herenigd.

Auto-inbraken
Laat geen waardevolle spullen in de auto achter.

EMMELOORD Gisteren is aangifte gedaan van een aantal auto-inbraken in de nacht van woensdag op donderdag. Het gaat om een inbraak op de Vrijheidsplaat, de Eenhoornplaat, de Middelplaat, de Maasstraat en de Mark (twee). Daarbij is onder andere radio/cd-apparatuur ontvreemd. De politie heeft deze inbraken in onderzoek.

DRONTEN In drie autos die op de Herfst staan, is tussen woensdag en donderdag ingebroken. Bij de politie is gisteren hiervan aangifte gedaan. Radio/cd-apparatuur en een mobiele telefoon zijn gestolen. De politie onderzoekt de zaken.

Aanhouding voor fietsdiefstal
LELYSTAD Parkeerbeheer hield donderdagavond een 19-jarige Lelystedeling aan voor fietsdiefstal bij het Stationsplein en droeg deze over aan de politie. De beheerders betrapten drie verdachten op de diefstal en vatten de 19-jarige met de fiets in de kraag. De andere twee wisten te ontkomen. De politie sloot de Lelystedeling voor nader verhoor in op het politiebureau.

Aangehouden voor alcohol
LELYSTAD Donderdagnacht hield de politie een 48-jarige motorrijder uit Lelystad aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten hielden de man op de Parkdreef staande, omdat hij zonder licht reed. Omdat zij vermoedden dat hij alcohol gedronken had, hielden zij hem aan. Op het bureau blies hij 820 ug/l (1,86 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. Na verhoor is de Lelystedeling heengezonden. Hij mocht 10 uur niet meer rijden.

Auto in sloot
LELYSTAD Donderdagochtend kreeg de politie een melding van een auto te water. De auto lag in de Lage Vaart bij de sluizen (einde Knardijk). Ook de brandweer en de GGD kwamen ter plaatse. Duikers van de brandweer vonden geen inzittenden. Het voertuig werd door de brandweer uit het water getakeld en deze is door een bergingsbedrijf weggesleept. De politie nam contact op met de eigenaar die zijn auto nog niet gemist had. De 57-jarige Lelystedeling heeft aangifte gedaan van diefstal van de auto. Het is nog onduidelijk hoe de auto in de sloot terechtgekomen is en dit wordt onderzocht.

Bekeurd
SWIFTERBANT Donderdagavond kregen 4 minderjarige jongens en een 18-jarige man uit Swifterbant een bon, omdat zij op een plein stonden waar dat niet mag (Zuidsingel). Bij dat plein staat namelijk een bord met het betreffende wetsartikel.

Brand
BIDDINGHUIZEN Op de Oldebroekweg bluste de brandweer donderdagmiddag een brand. De bewoner was bezig met een verfbrander en vermoedelijk is zo een kleine brand bij het dak ontstaan. De schade bleef beperkt.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 19-07-2002 '
Lees ook