Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 20-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanrijding met gewonden
LELYSTAD Op de kruising van de Larserweg met het Larserplein ontstond woensdagmorgen een aanrijding tussen een 22-jarige automobilist uit Urk en een 48-jarige automobilist uit Scherpenzeel. Beiden verklaarden door het groene verkeerslicht gereden te zijn, maar een getuige verklaarde dat de Urker in ieder geval groen licht had. De Urker en zijn 19-jarige Urkse vriendin zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Arbeidsongeval
LELYSTAD Een 59-jarige monteur uit Nijverdal, werkzaam voor een installatiebedrijf uit Raalte, is woensdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een arbeidsongeval. Hij werkte in het Vormingscentrum aan de Vaartweg aan de verwarmingsinstallatie en maakte daarbij gebruik van een aluminium ladder van het Vormingscentrum. Vermoedelijk is de ladder gaan glijden en is de man met zijn hoofd op de grond terecht gekomen. Hij werkte alleen en werd pas na enkele minuten gevonden door een personeelslid van het Vormingscentrum, die gekreun hoorde. Medewerkers van de GGD en de trauma-heli verleenden medische bijstand. De man is met ernstig hersenletsel overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Brand in woning
LELYSTAD In een woning aan de Griend is woensdagmorgen brand uitgebroken. De brandweer heeft geblust, maar kon niet voorkomen dat de woning gedeeltelijk uitbrandde. Er was niemand thuis en niemand raakte gewond. De Technische Recherche vermoedt brandstichting. Een 49-jarige inwoner van Lelystad is als verdachte aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Controle parkeren blauwe zone
ALMERE Bij een controle op de naleving van de parkeerregels in de blauwe zone rondom het centrum zijn woensdagmiddag 34 automobilisten bekeurd.

Mogelijke schietpartij
EMMELOORD Een inwoonster van De Tros meldde woensdagavond dat zij ruzie had met haar ex-vriend, dat zij hem niet binnen had willen laten en dat hij daarna een schot had gelost. De meldster had zich daarna in haar woning opgesloten. Buren hadden wel lawaai en geschreeuw gehoord, maar konden niet zeggen of er daadwerkelijk sprake is geweest van een schot. De ex-vriend, een 18-jarige inwoner van Emmeloord, kon getraceerd worden in de trein naar Amersfoort. Hij is woensdagavond in Amersfoort op het station aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed
DRONTEN Bij een verkeerscontrole op De Helling is woensdagnacht een 43-jarige automobilist uit Dronten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 760 ug/l (1,72 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt en het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

ALMERE Een medewerker van de ANWB-Wegenwacht zag woensdagavond op de A-6 een slingerende auto. Hij waarschuwde de politie, die de auto opwachtte bij de oprit van de Veluwedreef. De automobilist snapte het stopteken niet en is bij Almere Haven op de vluchtstrook klem gereden. De man, een 35-jarige inwoner van Saint Nicolas (België) blies 1.010 ug/l (2,29 promille). Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Woninginbrekers na achtervolging aangehouden
ALMERE De politie van Almere heeft woensdagavond na een achtervolging in Naarden twee mannen aangehouden als verdachten van woninginbraken.

Naar aanleiding van een serie woninginbraken werd er woensdagavond door de politie in de Filmwijk gepost. Halverwege de avond zagen zij een auto, die al eerder onder verdachte omstandigheden was gesignaleerd, de wijk in rijden. Toen de auto korte tijd later de wijk weer uit kwam, wilden de politiemensen de auto controleren. De bestuurder voldeed niet aan het stopteken en ging er vandoor. Na een achtervolging konden de vluchters door de politie in Naarden van de weg gereden worden. De bestuurder en zijn passagier wilden te voet vluchten. De politie heeft een waarschuwingsschot afgevuurd, waarna beide verdachten konden worden aangehouden. De verdachten (31 en 30 jaar, beiden zonder vaste woonplaats in Nederland) zijn voor nader onderzoek ingesloten. In de auto van de verdachten lag de buit van een die avond in de Filmwijk gepleegde woninginbraak. De politie verwacht met deze aanhouding meer inbraken op te helderden.

EO

Deel: ' Politiebericht Flevoland 20-02-2003 '
Lees ook