Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 20-06-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Bromfietscontrole
ALMERE De politie heeft woensdag op verschillende lokaties in Almere Stad-Oost bromfietscontroles uitgevoerd. In totaal 22 bromfietsen werden gecontroleerd waarvan er elf in orde bleken te zijn. De andere elf waren goed voor in totaal 15 bekeuringen.

Aanhouding na verlaten plaats ongeval
ALMERE Woensdagmiddag zijn op de Rimsky Korssakovweg een auto en een bromfietser met elkaar in botsing gekomen. De twee jongens op de bromfiets gingen er vervolgens snel te voet vandoor. Op aanwijzing van passanten en met behulp van een surveillancehond werd een van de jongens, een 17-jarige Almeerder, aangetroffen in de bossages in de buurt. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. De politie vermoedt dat de bromfiets gestolen is.

Aanhouding
ALMERE Op het Westeinde is woensdagmiddag een 36-jarige Almeerder aangehouden. Hij maakte deel uit van een groep die rondhing. In Almere Buiten is nog steeds een samenscholingsverbod van kracht. De politie verzocht de groep om weg te gaan. Hieraan voldeden ze, behalve de 36-jarige. Hij liep namelijk weer terug naar de plek en is vervolgens aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. Hij is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden.

Meisje aangereden
ALMERE Op de Peppengouw is woensdag aan het eind van de middag een 5-jarig Almeers meisje aangereden. Ze zat op haar fietsje toen ze van achteren werd aangereden door een bromfietser. De bromfietser is, zonder zich te bekommeren om het slachtoffertje, doorgereden. Het meisje liep enkele kneuzingen en schaafwonden op.

Paarden op hol geslagen
ALMERE Tijdens een buitenrit zijn een vijftal paarden op hol geslagen. Ze galoppeerden vanaf de Bottelweg terug naar de manage. Drie amazones waren er bij de Botterweg al afgeworpen en liepen hierbij licht letsel op. Bij de manage gleden de twee andere paarden uit op het gras en vielen. Hun berijdsters kwamen ook ten val.

Aanhouding vernieling
ALMERE Op de Jacob van Ruysdaelstraat is woensdagavond een 21-jarige Almeerse aangehouden. Ze vernielde een auto. Ze is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding aanrijding
ALMERE Woensdagavond is een 43-jarige Almeerder aangehouden omdat hij met zijn auto tegen de pui van een pand aan de Boomgaardweg is gereden. Het pand liep grote schade op. De man gaf aan dat hij in de war was. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 20-06-2002 '
Lees ook