Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 21-06-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Aanrijding met dodelijke afloop
DRONTEN Donderdagavond kwam een 69-jarige inwoner van Dronten na een aanrijding om het leven. Vermoedelijk zag een 32-jarige chauffeur van een sjovel de fietser bij het achteruitrijden op een zijstraat van de Muntmeesterdreef over het hoofd. De chauffeur uit Dronten is op het politiebureau nader verhoord. De ongevallendienst van de politie stelde ter plaatse een onderzoek in. De brandweer en GGD waren ook ter plaatse en verleenden assistentie.

Oefening
URK De politie assisteerde de brandweer donderdagavond bij een oefening op de Noord. Het betrof dus een oefening van de brandweer.

Bromfietsers gecontroleerd
ALMERE De politie hield donderdagmiddag tot s avonds een Easy-Rider controle op een viertal lokaties binnen de gemeente. In totaal zijn 26 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Tien waren in orde; 16 bromfietsen niet (30 boetes). In de Muziekwijk werden 9 gecontroleerd waarvan maar een alles in orde had. De rest kreeg in totaal 17 bekeuringen. In het Beatrixpark werden 12 bromfietsen bekeken. Hiervan waren 5 niet in orde. Zo kreeg een bestuurder 2 boetes: een voor het rijden zonder helm en een voor het niet hebben van een geldige verzekeringsplaat. Op het s Hertogenboschplein kregen 3 bromfietsers 6 boetes. Twee bestuurders hadden hun bromfiets te hoog opgevoerd en kregen hiervoor een boete.

Aangehouden
ALMERE Een 18-jarige man uit Almere werd donderdagmiddag op het Stationsplein aangehouden. De politie werd ter assisentie gevraagd, omdat 3 reizigers niet wilden betalen en zich lastig gedroegen tegenover het treinpersoneel. De politie sprak de personen aan, maar een hiervan gedroeg zich recalictrant en de politie vermoedde dat hij een valse naam opgaf. De man is aangehouden. Op het bureau bleken zijn gegevens te kloppen. Na verhoor is de jongen dan ook heengezonden.

ALMERE Op de Norremeerstraat hield de politie donderdagmiddag een 30-jarige vrouw uit Almere en een 29-jarige man uit Amsterdam aan. Na een melding ging de politie ter plaatse en daar werd zij aangesproken door een 42-jarige man uit Almere met onder andere hoofdletsel. Deze gaf aan met een vuurwapen bedreigd te zijn door de voor hem bekende vrouw (oud huisgenoot) en ook mishandeld te zijn door de voor hem onbekende 29-jarige man die nog ter plaatse in een auto was. De agenten hielden de man aan, die zich hierbij verzette, tegen de politiewagen schopte en een agent verwondde. De verdachte is geboeid overgebracht naar het bureau. De 30-jarige vrouw is ook ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het bureau. Beiden verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. De auto met twee honden erin is in beslag genomen en meegenomen naar het bureau. Daarin werd een vuurwapen aangetroffen; deze is in beslag genomen. De honden zijn ondergebracht.

Gaslucht
ZEEWOLDE De politie kreeg donderdagmiddag een gaslucht in Harderhaven gemeld. De brandweer kwam ook ter plaatse en de straat werd afgezet. Het energiebedrijf is erbij geroepen en vond de lek in een kas waarin een gasleiding en meter zit.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 21-06-2002 '
Lees ook