Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 23-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Diefstal uit autos
DRONTEN Bij de politie is zaterdag aangifte gedaan van verschillende diefstallen uit autos in de nacht van vrijdag op zaterdag. Zo werd onder andere radios/CD-spelers uit voertuigen op De Morgen en De Stichtse Roe (drie) ontvreemd. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Aanhouding voor diefstal
LELYSTAD Op De Schans is zaterdagnacht een 20-jarige Lelystedeling aangehouden op verdenking van diefstal uit autos. Getuigen meldden bij de politie dat zij iemand op De Schans in autos zagen inbreken. De politie ging ter plaatse en zag iemand wegrennen richting de Stationsdreef. Een agent vatte de man in de kraag en hield deze aan. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten. De eigenaren van de betreffende twee autos worden achterhaald voor het doen van aangifte.

Aanrijding
ZEEWOLDE Een 52-jarige automobiliste uit Eemdijk is zaterdagochtend met hoofdletsel naar het Almeerse ziekenhuis gebracht. Zij reed op de Slingerweg vanaf de Nijkerkerbrug, wilde de Wielseweg op en zag daarbij vermoedelijk een tegemoetkomende auto (37-jarige bestuurder uit Zeewolde) over het hoofd. De vrouw is per GGD-ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallendienst van de politie deed ter plaatse onderzoek.

Ruzie
LELYSTAD In en bij een woning op de Keteldiep vond zaterdagnacht een ruzie plaats waarbij een 25-jarige man en een 29-jarige vrouw gewond geraakten aan respectievelijk gezicht en arm. Beiden zijn naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Een 36-jarige man uit Lelystad is inmiddels aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De aanleiding voor deze mishandeling wordt nog onderzocht.

Aanhouding voor alcohol
URK Een 27-jarige automobilist uit Urk is zaterdagnacht op de Nieuw Guineastraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van 1,33. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De Urker is met een rijverbod van 6 uur heengezonden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles in Haven
ALMERE De politie hield zaterdagavond- en nacht verkeerscontroles in Almere Haven. In totaal zijn 3 boetes voor te hard rijden uitgedeeld en zijn 8 processen-verbaal voor rijden onder invloed van alcohol opgemaakt. Zo werd een 30-jarige bestuurder van een bestelauto op de Noorderdreef staande gehouden. Deze inwoner van Almere bleek een promillage van 1,17 te hebben en kreeg daarvoor proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Verder had hij geen rijbewijs. Ook daarvoor ontving de bestuurder een boete.

Bekeurd en aangehouden
ALMERE Op de Chirurgijnhof is zaterdagmiddag een 27-jarige automobilist uit Almere aangehouden, zodat de politie zijn identiteit kon achterhalen. Surveillerende agenten hadden een boete uitgeschreven voor een vervallen APK toen de 27-jarige eigenaar van de auto kwam aanlopen en deze boete weggooide. Verder gooide hij ook een fles voor de ogen van de agenten weg. Voor deze milieuovertreding wilden de agenten een boete uitschrijven, maar de automobilist werkte niet mee aan het verstrekken van zijn gegevens. De man is daarop aangehouden. Een 18-jarig familielid uit Almere die zich ermee bemoeide en niet weg wilde na herhaaldelijk vorderen, is ook aangehouden. Na verhoor op het bureau is zij heengezonden. Op het politiebureau bleek de 27-jarige verdachte ook nog andere boetes te hebben openstaan. Na het betalen hiervan is ook hij heengezonden.

Boetes
BANT Een 40-jarige automobilist uit Joure kreeg zaterdagnacht bij de afslag Lemmer twee boetes, omdat hij geen verlichting zowel binnen- als buiten de bebouwde kom had gevoerd. De politie had de man op de A6 zonder licht zien rijden en hield de man staande bij de genoemde afslag. Diezelfde nacht, ook op de A6, kreeg een 16-jarige fietser uit Bant een boete van 75 euro, omdat deze op de vluchtstrook richting Bant fietste.

Vernielingen
ALMERE Een aantal jongeren heeft vermoedelijk zaterdagnacht twee schuttingen op de J.T.P. Bijhouwerstraat vernield. Na een melding ging de politie ter plaatse en nam verklaringen van getuigen op. De politie sprak jongeren in de buurt aan, maar deze ontkenden iets hiermee te maken te hebben.

Bermbrand
ALMERE Na een melding zaterdagmiddag van een brand bij het Fongerspad, ging de politie ter plaatse. De agenten zagen over tientallen meters gras en riet branden. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 23-02-2003 '
Lees ook