Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 23-07-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Getuigenoproep aanrijding
ALMERE Op de Veluwedreef heeft zich maandagmorgen rond 11:45 uur een aanrijding voorgedaan. Een 30-jarige automobiliste uit Almere reed vanaf de Hitchcocklaan de Veluwedreef op en kwam in botsing met een 44-jarige automobiliste uit Almere die op de Veluwedreef richting de A6 reed. Een passagier van de 30-jarige en een kindje dat in de auto zat van de 44-jarige raakten hierbij gewond en zijn per ambulance voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Het is op dit moment nog onbekend wie van beiden door rood heeft gereden. De politie vraagt getuigen waarmee ze nog niet gesproken heeft, zich te melden, tel.: 0900-8844.

Aanrijding bromfietser en auto
ALMERE Een 17-jarige bromfietsster uit Almere is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Saxofoonweg. Ze botste tegen de linker zijkant van een auto die over de Saxofoonweg reed. Ze is met pijn in haar nek en enkel per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De automobiliste, een 28-jarige Almeerse, bleef ongedeerd.

Bromfiets op de busbaan
ALMERE De politie heeft maandagmiddag op de busbaan in de Overgouw een 17-jarige bromfietser uit Almere aangehouden. Bij controle op het politiebureau bleek de bromfiets teveel vermogen te hebben en de jongen niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. De jongen is met drie bekeuringen weer heengezonden. De passagier kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Aanhouding bezit nepvuurwapen
ALMERE Een 13-jarige jongen uit Almere is maandagavond op het Stationsplein aangehouden voor het bezit van een nepvuurwapen. Hij was betrapt door controleurs van de NS. Hij bekende tegenover de politie dat hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich had gedragen en wees aan waar hij het had weggegooid. Het voorwerp is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Na verhoor op het politiebureau is de jongen weer in vrijheid gesteld. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Aangifte straatroof
ALMERE Een 18-jarige Almeerder heeft maandagavond aangifte gedaan van straatroof. Hij verklaarde dat hij op het Matieu Cordangpad door een nog onbekende man van achteren werd vastgegrepen, bedreigd met iets dat leek op een vuurwapen en werd beroofd van zijn mobiele telefoon. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanhouding inbreker op heterdaad
ALMERE Maandagnacht kwam een melding binnen dat iemand inbrak bij een winkel aan de Stationstraat. Vijf minuten later kon de politie aan de hand van het opgegeven signalement op het Beeldhouwerpad een 25-jarige verdachte uit Almere aanhouden. De man bekende vrijwel direct tegenover de politie dat hij de inbraak had gepleegd. Er werden zes vuilniszakken met gestolen goederen aangetroffen. Daarnaast wordt hij verdacht van vernieling van in totaal vijf autos (de ruiten waren ingeslagen), een verkeersbord, de slagbomen van de Regisseursgarage en een ruit bij de achteringang van een winkel aan de Regisseursstraat. De man is voor nader verhoor ingesloten.

Auto in de sloot
ZEEWOLDE Een 30-jarige automobilist uit Lelystad is maandagnacht op de Spiekweg van de weg geraakt. Waarschijnlijk is hij even in slaap gevallen, raakte in de rechter berm, stuurde tegen en kwam in een sloot aan de linkerkant van de weg tot stilstand. Hij is met pijn in hoofd en nek per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. De auto is afgevoerd.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 23-07-2002 '
Lees ook