Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 25-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Vernieling kunstwerk
ZEEWOLDE Onbekenden hebben tussen 17 en 21 januari het kunstwerk LAND in het Horsterwold vernield. Het kunstwerk is gemaakt van staal en plexiglas en is nu bespoten met zwarte verf. De omvang van de schade is niet bekend.

Aanhouding inbreker
ALMERE De eigenaar van camping Waterhout aan het Archerpad heeft vrijdagmiddag op de camping een 23-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man had de omheining van de camping doorgeknipt en het raam van een caravan vernield. Bij een andere caravan rook de eigenaar een sterke weedlucht. Na het openbreken van de deur van deze caravan werd de verdachte aangetroffen. De man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Aanrijdingen met gewonden
LELYSTAD Een 70-jarige automobilist uit Hilversum raakte vrijdagmiddag door onbekende oorzaak op de Larserdreef van de weg. Hij reed tegen een lantaarnpaal en liep letsel op aan armen, benen, heup en hoofd. Hij is door de GGD overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

EMMELOORD Op de Nagelerweg zag vrijdagmiddag een 36-jarige vrachtautochauffeur uit Zuidwolde bij het rechtsafslaan een 19-jarige fietser uit Emmeloord over het hoofd. De fietser kwam ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het dr. J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord.

Bromfietscontrole
ALMERE Bij een bromfietscontrole op het Westeinde werden vrijdagmiddag 14 brom- en snorfietsers gecontroleerd. Slechts zes hiervan waren in orde. Proces-verbaal werd opgemaakt voor teveel vermogen (5), geen helm (2) en geen bromfietscertificaat (1).

Mishandeling
ALMERE Een 26-jarige inwoonster van Almere, die vrijdagmiddag bij de Almelostraat haar hondje uitliet, is door een onbekende man mishandeld. De vrouw had haar hondje per ongeluk los gelaten, waarna de hond de benen nam. Even later zag zij een man die op sokken achter haar hondje aan rende en haar hondje schopte. Toen zij hier wat van zei, schopte de man de vrouw, die zwanger is, vol in de buik. Ook kreeg zij een slag in de nek. Daarna ging de man weer achter het hondje aan. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De ernst van het letsel is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de dader.

Rijden onder invloed
BIDDINGHUIZEN Een 29-jarige automobilist uit Biddinghuizen reed vrijdagavond op de Harderdijk met hoge snelheid en was tevens met zijn telefoon bezig. Hierdoor zag hij te laat een politiesurveillance, die op zoek was naar een dode ree en langzaam reed. De politiechauffeur kon op het nippertje een aanrijding voorkomen. De bestuurder werd aangehouden en bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies 695 ug/l (1,57 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

DRONTEN Een 20-jarige automobilist uit Dronten viel vrijdagnacht in het centrum van Dronten op door zijn sportieve rijstijl. Bij controle bleek hij alcohol gedronken te hebben. Hij blies 420 ug/l (0,95 promille). De verdachte was begin januari 2003 ook al betrapt op het rijden onder invloed, waarbij zijn rijbewijs al was ingevorderd. Daarom werd ook nu zijn rijbewijs direct weer ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Een 28-jarige automobilist uit Almere werd vrijdagnacht op de Cinemadreef geklokt met een snelheid van 105 km/h, waar 50 is toegestaan. De man bleek tevens alcohol gedronken te hebben. Hij blies 565 ug/l (1,28 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Overval op slijterij
ALMERE Een onbekende man heeft vrijdagmiddag een overval gepleegd op een slijterij aan het Noordeinde. De dader had al even rondgelopen in de winkel en bedreigde daarna de medewerkster door, met zijn hand in zijn jaszak, met een metalen voorwerp op de balie te tikken en haar mondeling te bedreigen. Op dat moment waren er nog twee klanten in de zaak. De man is er met een beetje kasgeld vandoor gegaan. Niemand raakte gewond.

Vechtpartij in bioscoop
ALMERE Een 14-jarig meisje is vrijdagavond in de bioscoop aan de Schrijverstraat mishandeld. Zij had ruzie gekregen met een 43-jarige man uit Almere, die zich ergerde aan het gedrag van het meisje en haar vriendinnen Het meisje heeft vermoedelijk een ruitje van een wc-deur vernield. Tijdens de ruzie heeft de man haar vermoedelijk een kopstoot gegeven, waardoor zij letsel aan het gezicht opliep. Zowel de man als het meisje zijn aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand in boerderij
RUTTEN Een boerderij aan de Ruttenseweg is zaterdagmorgen voor een groot deel uitgebrand. De twee bewoners konden het pand ongedeerd verlaten. Ook de twee paarden uit de schuur konden tijdig in veiligheid gebracht worden. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dar de brand zich uitbreidde van de schuur naar het woongedeelte. De woning is gedeeltelijk behouden maar heeft zware rook- en waterschade opgelopen. De Technische Recherche stelt in de loop van de dag een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De omvang van de schade is niet bekend.

EO

Deel: ' Politiebericht Flevoland 25-01-2003 '
Lees ook