Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 25-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Geen bewijs voor bedreiging/schoten
EMMELOORD De politie heeft het onderzoek naar een ruzie bij flat De Tros vorige week woensdagavond 19 februari, bijna afgerond. Een inwoonster meldde dat zij ruzie had met haar ex-vriend, dat zij hem niet binnen had willen laten en dat hij daarna een schot had gelost. De politie stelde een uitgebreid onderzoek in. Zo hield zij een buurtonderzoek, verzamelde bewijzen en hield zij de ex-vriend, een 18-jarige inwoner uit Emmeloord, voor nader verhoor aan. Deze 18-jarige is inmiddels weer heengezonden. Uit het onderzoek is niet gebleken dat er geschoten en/of bedreigd is. Er is vermoedelijk wel een kleine ruzie geweest waarbij er tegen de voordeur is getrapt. Vorig bericht op 20 februari op deze site gepubliceerd: EMMELOORD Een inwoonster van De Tros meldde woensdagavond dat zij ruzie had met haar ex-vriend, dat zij hem niet binnen had willen laten en dat hij daarna een schot had gelost. De meldster had zich daarna in haar woning opgesloten. Buren hadden wel lawaai en geschreeuw gehoord, maar konden niet zeggen of er daadwerkelijk sprake is geweest van een schot. De ex-vriend, een 18-jarige inwoner van Emmeloord, kon getraceerd worden in de trein naar Amersfoort. Hij is woensdagavond in Amersfoort op het station aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding door getuige
ALMERE Een getuige van een bedreiging in de Parkwijk (in buurt station) hield maandagmiddag een 14-jarige jongen uit Almere aan en droeg deze over aan de politie. De 14-jarige was vermoedelijk samen met twee nog onbekende personen betrokken bij een bedreiging van een groep van 5 mensen. Volgens de verklaringen vielen de drie de groep lastig waarbij met een scherp voorwerp gedreigd werd. Toen omstanders ingrepen, gingen de drie er vandoor. Een oplettende getuige vatte de 14-jarige verdachte op de Verzetslaan in de kraag. De politie sloot deze voor nader verhoor in. De reden van de bedreiging is nog niet duidelijk. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Woningbrand
LELYSTAD Vlammen sloegen maandagavond uit een woning op de Wisentweg. De brandweer bluste de brand. De bewoners zijn de woning zelf uitgevlucht, nadat ze volgens de verklaring vlammen uit de verdeelkast hadden zien komen. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. De precieze schade is nog niet bekend.

Overige branden
ALMERE Surveillerende agenten zagen maandagmiddag rook in de Daniel Stalpaertstraat. Riet bleek in brand te staan. De brandweer bluste de brand. De politie sluit brandstichting niet uit. ZEEWOLDE Aan de Gelderseweg brandde maandagmiddag riet af. De brandweer had de brand snel onder controle. De politie sluit brandstichting niet uit.
EMMELOORD Een mobieltoilet bij de Espelerlaan brandde maandagavond helemaal af. De brandweer had de brand snel onder controle. Brandstichting is niet uitgesloten.
LELYSTAD Een auto op de Baai brandde maandagmiddag af. De brandweer bluste. Vermoedelijke oorzaak is kortsluiting.

Aanrijding
EMMELOORD Een 39-jarige automobilist uit Grou kwam maandagnacht tegen een boom langs de A6 terecht. Surveillerende agenten zagen vlak na het tankstation Lemsterhop een auto in de berm tegen een boom staan. De politie ontdekte de bestuurder die nog in zijn auto zat (hij was nog aanspreekbaar). De 39-jarige is per ambulance met onbekend letsel naar het St. Antoniusziekenhuis te Sneek gebracht. Vermoedelijk is de bestuurder tijdens het rijden in slaap gevallen.

Overlast
ALMERE Tientallen verlatende bezoekers van een uitgaansgelegenheid in Almere Buiten zorgden maandagnacht voor met name overlast in de trein. Zo is een kaartjesautomaat op het station vernield en werd aan de noodrem in de trein getrokken. Politiemensen, NS-personeel en spoorwegpolitie zijn ingezet om de reizende menigte rustig te krijgen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Aanhoudingen
LELYSTAD Vier minderjarige jongens uit Lelystad zijn maandagavond in de Neringpassage aangehouden. Na een melding dat jongeren voor overlast zorgde (stenen gooiden), ging de politie ter plaatse en hield de jongens die voldeden aan het doorgegeven signalement, staande. Onderzoek in de omgeving wees uit dat een bedrijfsruit gesneuveld was. De vier zijn voor baldadigheid en openlijke geweldpleging aangehouden. De jongens zijn voor nader verhoor in verzekering gesteld.

LELYSTAD Een 27-jarige Lelystedeling is maandagnacht bij een woning in de Griend aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Na een melding van een ruzie, ging de politie ter plaatse. Na verklaringen opgenomen te hebben, hield zij de 27-jarige buiten in zijn auto aan. De politie vermoedt dat deze man een voor hem bekende 20-jarige vrouw uit Lelystad lastig gevallen had. Omdat de politie ook vermoedde dat de 27-jarige met alcohol op gereden had, wilde zij hem een blaastest laten doen. Dit weigerde hij. Hiervoor en voor de mishandeling wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd. In deze zaak is een 41-jarige Lelystedeling nader verhoord, omdat vermoedt wordt dat hij de 27-jarige geslagen heeft.

Complimenten jeugd
ALMERE De politie heeft een groep jeugdige voetballers op de Klavergriend maandagmiddag de complimenten gegeven. Tijdens het voetballen was waarschijnlijk per ongeluk een schoolruit gesneuveld. Een van de jongens belde de politie en de groep wachtte netjes de komst van de agenten af. De zaak wordt verder via de verzekering geregeld.

Nepwapen in beslag genomen
ALMERE Surveillerende agenten zagen bij de Jaagmeent een jongen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp lopen. Omdat het voorwerp dreigend zou kunnen overkomen op anderen, hield de politie de jongen staande en nam het nepwapen over. De ouders van de 10-jarige uit Almere zijn ook op de hoogte gebracht. Het nepwapen wordt vernietigd.

Easy Rider
ZEEWOLDE Tussen 10 en 11 uur maandagochtend hield de politie binnen de gemeente een brom- en snorfietscontrole in het kader van het Easy Riders-project. In totaal zijn drie bromfietsen gecontroleerd. De bestuurders hadden alles op orde. Toen de agent een vierde bromfiets wilde controleren, bleek deze als gestolen geregistreerd te staan. Proces-verbaal is opgemaakt tegen de 14-jarige bestuurder. Hij kreeg ook een bon, omdat hij wettelijk te jong is om een bromfiets te besturen.

Klei op weg
KRAGGENBURG Verschillende weggebruikers meldden maandagmiddag dat er modder en slib op de Kadoelerweg lag. De politie ging ter plaatse en zag twee sporen van respectievelijk ongeveer 200 meter en ongeveer 1 kilometer lang. Een daar aanwezig grondbedrijf zorgde meteen dat de weg schoongemaakt werd en dat er borden kwamen. De politie informeerde de gemeente hierover.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 25-02-2003 '
Lees ook