Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 25-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, 06 - 537 37 697

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Hogering is woensdagmiddag een 34-jarige automobilist uit Rijsenhout aangehouden. Hij zou op de rijksweg A6 een andere automobiliste bijna van de weg gedrukt hebben. Op de Hogering dwong de politie hem tot stoppen. Hoewel hij de actie op de A6 ontkende is hij wel overgebracht naar het politiebureau: hij bleek teveel gedronken te hebben. Hij is met een rijverbod van 1 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhoudingen na burenruzie
ALMERE De politie heeft woensdagavond op moeten treden bij een burenruzie aan de Kornwierde. Een 51-jarige Almeerder stoorde zich aan de lucht van zijn 20-jarige rokende buurman. Ze kregen ruzie waarbij over en weer geslagen werd. Beiden kwamen tijdens de strubbelingen ten val en liepen hierbij verwondingen op. De 51-jarige zou de voordeur van zijn buren vernield hebben, het huis binnengedrongen zijn en samen met zijn vrouw de 23-jarige vriendin van de 20-jarige hebben mishandeld. De 51-jarige is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel, de 20-jarige is voor behandeling overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De politie heeft beide heren en de vrouw van 51-jarige aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding fietsendieven
ALMERE Dankzij een oplettende getuige kon de politie woensdagavond drie Almeerse jongens van 16, 17 en 17 jaar aanhouden voor fietsendiefstal. Ze werden betrapt toen ze op het Keerkringplein een iets probeerden te stelen. Het trio is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt en de ouders zijn in kennis gesteld.

Aanhoudingen na ruzie
ALMERE De politie heeft woensdagavond na een ruzie op de Grote Markt zes Almeerse jongens in de leeftijd van 13 tot 21 jaar aangehouden. Ze waren met elkaar in gevecht geraakt na een ruzie om waarschijnlijk een meisje. Bij de ruzie is een kettingslot en een mes gebruikt. Deze zijn in beslag genomen. Alle verdachten zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Een 24-jarige man uit Zaandam schold de agenten die de jongens aanhielden, uit en nam een dreigende houding aan. Hij is ook aangehouden. Hierbij verzette hij zich. Hij is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 25-07-2002 '
Lees ook