Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 26-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanhoudingen wegens verzet
URK de politie heeft dinsdagmorgen twee inwoners van Urk (vader en zoon (65 en 32) aangehouden wegens belemmering van ambtshandelingen en verzet tegen de daaropvolgende aanhouding
Aanleiding was de verwijdering van een oude ventwagen van de verdachten, die al jaren op de Westhavenkade bij de oude werf staat. De gemeente Urk liet dinsdagmorgen na een langdurige juridische procedure deze ventwagen verwijderen. Eerst ging alles voorspoedig, zij het dat de eigenaar van de werf een oud kottertje van de helling te water liet. De kotter werd aan de kade afgemeerd maar omdat het vaartuig lek was, begon deze direct te zinken. Toen de gemeente ook de slagboom van de havenkade met een slijpschijf ging verwijderen, kwamen de verdachten met een schep en een zware bezem op de medewerkers van de gemeente af, waarbij zij ook de stroomvoorziening van de slijpschijf op het oog hadden. De politie greep in en na enige schermutselingen konden beide verdachten geboeid worden afgevoerd.

Aanrijding met gewonde
Op de kruising van de Spiekweg met de Horsterweg verleende dinsdagmorgen een 30-jarige automobilist uit Zeewolde geen voorrang aan een 49-jarige automobilist uit Terschuur. De auto van de Zeewolder kantelde, waarna de man niet meer uit zijn auto kon komen. Hij is door de brandweer bevrijd en met nekletsel overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

Hennepkwekerij in woning
ALMERE Na tips over een compleet afgedichte woning heeft de politie dinsdag een onderzoek ingesteld in de betrffende woning aan de Churchillweg. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 400 planten. De kwekerij is ontmanteld. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. De NUON zal de eigenaar de rekening presenteren. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Verkeersruzie
LELYSTAD Op de Larserdreef, nabij de de rotonde met de Zuigerplasdreef, moest een 35-jarige vrachtautochauffeur uit Andijk dinsdagmiddag vanaf de linker rijstrook invoegen. Toen hij dit had gedaan, werd hij over het gras ingehaald door een 22-jarige automobilist uit Lelystad. Deze man plaatste zijn auto voor de vrachtauto zodat de weg geblokkerd werd. Hij liep naar de vrachtauto toe, met in zijn hand op rug een grote schroevendraaier. Hij wenkte de chauffeur eerst uit de cabine te komen en, toen deze daaraan niet voldeed, klom hij tegen de cabine op. Vervolgens trachtte hij de chauffeur met de schroevendraaier te steken. De man kon echter direct door de politie worden aangehouden. Hij is ingesloten op verdenking van poging tot doodslag. Volgens de vrachtautochauffeur was er geen enkele aanleiding voor een ruzie. De chauffeur was door de bedreiging erg overstuur, maar raakte niet gewond.

Hoge snelheid, rijbewijs kwijt
DRONTEN Een 22-jarige automobilist uit Dronten haalde dinsdagavond op de Dronterweg een onopvallende politieauto met hoge snelheid in. De politie volgde de man en klokte hem op 138 km/h, waar 80 is toegestaan. Toen de man bij de flitspaal hard afremde (kennelijk wist hij wel dat hij maar 80 km/h mocht rijden), kon hem een stopteken gegeven worden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Controle Wet Arbeid Vreemdelingen
LELYSTAD Dinsdag heeft de politie, in samenwerking met de Arbeidsinspectie, bij dertien horecabedrijven in Lelystad een zogenaamd werkplekonderzoek gedaan op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen. Bij deze controle zijn geen onregelmatigheden geconstateerd.

Aanhouding na zware mishandeling
ALMERE De politie heeft dinsdagavond in de A.D. van Eckstraat een 38-jarige man aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man had zijn 25-jarige echtgenote zwaar mishandeld door haar mond en keel dicht te drukken. Het slachtoffer had meerdere verwondingen aan haar gezicht en een gezwollen keel. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed
LELYSTASD Een 42-jarige automobilist uit Almere reed dinsdagavond langzaam en slingerend over de Neringweg. Bij controle bleek hij alcohol gedronken te hebben. Hij blies 730 ug/l (1,65 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

EMMELOORD Een 32-jarige automobilist zonder vaste woonplaats werd dinsdagnacht op de Hannie Schaftweg gecontroleerd. Hij had geen rijbewijs en bleek onder invloed van alcohol te rijden. Hij blies 385 ug/l (0,87 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

EO

Deel: ' Politiebericht Flevoland 26-03-2003 '
Lees ook