Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 26-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Aanrijdingen met gewonden
BIDDINGHUIZEN Een 19-jarige automobilist uit Bennekom zag zaterdagmiddag op de Spijkweg te laat, dat een voor hem rijdende auto afremde om linksaf te slaan. Hij reed achterop die auto, bestuurd door een 42-jarige inwoner van Heerde. Een 39-jarige passagiere uit de voorste auto en een 16-jarige passagiere uit de achterste auto zijn beiden met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.

ALMERE Op de Stedendreef reed zaterdagmiddag een 54-jarige automobilist uit Almere op zijn voorganger, die daardoor ook weer tegen diens voorganger werd gedrukt. De veroorzakende automobilist is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Drugdealer aangehouden
LELYSTAD Bij een onderzoek naar aanleiding van klachten over het dealen van drugs in de omgeving van de Schor en de Atol heeft de politie zaterdagmiddag een 26-jarige Almeerder aangehouden. In zijn auto werd een zak met plakjes op hash gelijkende stof aangetroffen, met een totaal gewicht van ca. één kilo. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding. Bij onderzoek in de woning van de verdachte werd een kleine hoeveelheid cocaïne, heroïne en hash aangetroffen, alsmede een hennepkwekerij zonder plantjes. Alles is gedemonteerd en in beslag genomen.

Aanrijding onder invloed
LELYSTAD Een 36-jarige automobilist uit Lelystad haalde zaterdagmiddag op de Houtribweg een auto in, en moest daarna hard uitwijken voor tegemoetkomend verkeer. De eerste tegemoetkomer, een 52-jarige inwoonster van Amersfoort, moest hard remmen om een aanrijding te voorkomen en werd daardoor van achteren aangereden door een 27-jarige automobilist uit Wognum. Niemand raakte gewond. De veroorzakende Lelystedeling bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies 760 ug/l (1,72 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt en het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE Een 19-jarige bromfietser uit Zeewolde ging zaterdagnacht, vlak voor een achter hem rijdende politieauto, in een bocht bij het Flevoplein onderuit. De bestuurder en zijn passagier liepen lichte schrammen op. De bestuurder blies 600 ug/l (1,36 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

LELYSTAD Een 19-jarige automobilist uit Almere reed zaterdagnacht op de Zuiveringsweg met zijn auto tegel een lichtmast. Hij liet zijn auto staan en nam een taxi naar huis. Daar is hij door de politie aangehouden. Hij blies 800 ug/l (1,81 promille). De verdachte bleek geen rijbewijs te hebben en niet verzekerd te zijn. Proces-verbaal is opgemaakt.

Crossende jongens tegen boom
BANT Een 16-jarige jongen uit Bant was zaterdagavond met zijn 13-jarige vriend uit Emmeloord in een zelf omgebouwde crossauto aan het crossen op het land achter zijn ouderlijke woning. Hij verloor op het modderpad de macht over het stuur en raakte een boom. Beide jongens zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 26-05-2002 '
Lees ook