Korps: Flevoland, plaats: Almere 26-07-2002 Aanhoudingen afpersing en bedreiging
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 537 37 697

ALMERE De Almeerse politie heeft zeven aanhoudingen verricht in een onderzoek naar afpersing en bedreiging. Deze verdachten zullen zich waarschijnlijk in september voor de rechter moeten verantwoorden. De politie sluit echter niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Een 42-jarige Almeerder deed eind mei aangifte van bedreiging en afpersing tegen een zakenrelatie. In eerste instantie ging het om afpersing, maar toen de Almeerder hier niet op inging, werden hij en zijn gezin bedreigd. Daarnaast zijn er een aantal vernielingen gepleegd aan zijn woning en auto.
Op woensdag 19 juni zijn in Almere vier verdachten aangehouden op verdenking van afpersing en bedreiging; een 31-jarige man uit Engeland, een 21-jarige man uit Delfzijl, een 30-jarige man uit Houtigehage en een 35-jarige man uit Appingendam. De mannen bleken een geladen vuistvuurwapen bij zich te hebben. Deze verdachten zitten op dit moment nog ingesloten. Nadat deze verdachten aangehouden waren, gingen de bedreigingen echter door. Drie personen schopten de volgende morgen tegen de voordeur van de Almeerder en bedreigden hem met de dood.

Donderdagmiddag 20 juni zijn in Almere nog drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de afpersing. Deze verdachten, een 24-jarige vrouw uit Houtigehage, een 52-jarige vrouw en een 53-jarige man (beiden uit Mildam), zijn intussen weer in vrijheid gesteld.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 26-07-2002 '


Lees ook