Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 26-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 537 37 697

Aanrijding auto en bromfiets
ALMERE Op de E.F. van den Banweg heeft zich donderdagmiddag een aanrijding voorgedaan. Een 33-jarige automobilist uit Almere stak het fietspad over en zag daarbij een bromfiets over het hoofd. De bromfietsster, een 18-jarige Almeerse, en haar medepassagier raakten hierbij gewond. Ze zijn voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanhouding vernieling bus
ALMERE Donderdagmiddag is op de busbaan in De Gouwen een 12-jarige jongen aangehouden. Hij had een ruit van een bus vernield. Een buschauffeur hield de jongen aan en droeg hem over aan de politie. Hij is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden.

Bijen op een auto
ALMERE Een zwerm bijen is donderdagmiddag neergestreken op een auto die geparkeerd stond aan de Glazenierstraat. De politie heeft een imker gevraagd de bijen weg te halen.

Onder invloed op brommer
ALMERE De politie heeft donderdagmiddag op de Karperpoort een 22-jarige bromfietser uit Almere aangehouden. Hij was is botsing gekomen met een paar fietsers. Hij liep hierbij enkel schaafwonden op. Hij droeg geen helm, had geen bromfietscertificaat en had iets teveel alcohol gedronken. Daarnaast bleek zijn bromfiets niet verzekerd te zijn. Op het politiebureau blies hij 295 ug/l (0,7 promille). De bromfiets is in beslag genomen en processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanhouding bedreiging
ALMERE Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagavond op het Noordeinde aangehouden omdat hij een 54-jarige Almeerder met de dood had bedreigd. Wat de aanleiding was van deze bedreiging is nog onbekend. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Aanrijding Evenaar
ALMERE Op de Evenaar heeft zich donderdagmiddag een aanrijding voorgedaan tussen een auto en een motor. De 29-jarige automobilist uit Almere wilde vanaf de Evenaar de Straat van Magallanes inrijden en zag daarbij de motor, die achter een andere auto reed, over het hoofd. De motorrijder, een 39-jarige Almeerder liep hierbij onder meer rugletsel op. Hij is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanhouding belediging
ALMERE Donderdagavond is op de Metropolestraat een 52-jarige Almeerder aangehouden voor belediging van politieagenten. De agenten hadden kort daarvoor een jongen een gewaarschuwd dat het verboden is om in het openbaar alcohol te nuttigen en gesommeerd het flesje weg te gooien. Het betrof hier een jongen uit het buitenland die er kennelijk niet van op de hoogte was dat dat in Nederland verboden is. De 52-jarige aanschouwde dit en werd boos omdat hij wel eens een bekeuring had gehad voor alcohol drinken in het openbaar. De agenten probeerden de man uit te leggen waarom ze deze jongen niet bekeurd hadden. Hierop begon de man de politie uit te schelden en te beledigen. De agenten hebben de man vervolgens aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Fietsendieven aangehouden
ALMERE Drie Almeerse jongen van 16, 16 en 17 jaar zijn donderdagavond op heterdaad aangehouden omdat zij op de Regisseurstraat een fiets hadden gestolen. Ze werden betrapt door politieagenten en zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld en proces-verbaal is opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 26-07-2002 '
Lees ook