Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 27-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhouding na belediging
ALMERE - Een 27-jarige Almeerder is vrijdagnacht aangehouden nadat hij geen gehoor had gegeven aan het bevel weg te gaan en een agent had beledigd. Twee agenten waren in de Blekerstraat voor een melding, waarbij zij onder meer een automobilist bekeurden wegens een verlopen APK. Op dat moment kwam de man, die onder invloed verkeerde en verder niets met de automobilist te maken had, aanlopen. Hij daagde de agenten uit, waarna hij hen beledigde. De man werd hierop aangehouden, waartegen hij zich verzette. Hij is geboeid vervoerd naar het politiebureau, waar hij is ingesloten voor verhoor.

Aanrijdingen met letsel
ALMERE - Na een eenzijdige aanrijding is zaterdagmorgen een 33-jarige automobilist uit Almere gewond geraakt. Hij reed op de Landdrostdreef ter hoogte van de brug toen hij naar eigen zeggen moest uitwijken voor een kat. Daarbij raakt hij de vangrail van de brug, waarna hij met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis is gebracht.

ALMERE - Twee fietsers zijn vrijdagavond met elkaar in botsing gekomen op de Gooimeerdijk-west. Daarbij raakte een van hen, een 75-jarige man uit Hoofddorp, gewond. De man werd ingehaald door een 25-jarige fietser uit Huizen, die ook vanaf Almere Stad over de dijk reed. Om in te halen, reed de 25-jarige links door de berm, maar kwam toch nog in aanraking met het stuur van de 75-jarige, die hierdoor kwam te vallen. Hij is met armletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis voor onderzoek.

BANT - Een moeder (59, uit Kamerik) en een dochter (35, uit Bant) zijn vrijdagmiddag licht gewond geraakt na een botsing met een 17-jarige bromfietster uit Lemmer. Moeder en dochter liepen over het fietspad langs de Lemsterweg met (klein) dochter in een buggy. Toen de bromfietster hen wilde passeren, wilden de voetgangsters uitwijken, waarna de aanrijding volgde. Beide wandelaars zijn ter plaatse door personeel van een ambulance onderzocht. De moeder is doorverwezen naar de huisarts.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Bij een controle op de Neringweg is vrijdagnacht een 40-jarige automobiliste uit Lelystad aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw was niet in staat om te blazen voor de vaststelling van het definitieve promillage aan het bureau, zodat een bloedproef moest worden afgenomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

URK - Een 21-jarige bromfietser uit Urk is vrijdagnacht aangehouden op de Sluisweg bij een alcoholcontrole. De jongen blies 420 ug/l (1.0 promille) en kreeg een rijverbod van vier uren en een boete van 75 euro voor rijden onder invloed en een boete van 40 euro voor het niet dragen van zijn helm.

DRONTEN - Op de Oeverloper is vrijdagmorgen een 37-jarige automobilist uit Dronten aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 365 ug/l (0.85 promille) en kreeg een rijverbod van twee uren en een proces verbaal.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 27-07-2002 '
Lees ook