Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 29-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Vals geld
ALMERE Surveillanten hielden vrijdagmiddag een 27-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Rotterdam op het station Almere Centraal aan op verdenking van het uitgeven van vals geld. Na een melding van een oplettende winkelier, stelde de politie onderzoek in. Meerdere winkeliers bleken de dupe geworden te zijn. De politie achterhaalde de twee iets later op het station en trof bij de man een aantal valse eurobiljetten aan. Na verhoor op het bureau is de vrouw heengezonden. De man is ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhoudingen
LELYSTAD Op het Stationsplein zijn vrijdagnacht twee mannen (30 en 29 jaar) uit Lelystad aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen twee vrouwen bij het horecapleintje. Volgens de verklaringen hadden de verdachten de twee vrouwen in een horecagelegenheid lastig gevallen en geslagen. De aanleiding hiervan is nog niet duidelijk. Beide verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. Omdat de politie de twee rijdend aantrof en vermoedt dat de 30-jarige bestuurder alcohol genuttigd had, krijgt deze ook hiervoor proces-verbaal.
ALMERE Een 41-jarige automobilist uit Almere is vrijdagavond op de Polderdreef aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man moest bij een alcoholcontrole stoppen en een blaastest doen. Resultaat was een A voor alcohol. Toen de agenten de man wilden aanhouden voor de ademanalyse op het bureau, ging deze er vandoor. De verdachte is bij de Molenbuurt aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het bureau. Het resultaat van de ademanalyse was 0,40 promille (sepot). De 41-jarige is heengezonden. ALMERE Een minderjarige jongen uit Almere is vrijdagavond op de Veluwezoom aangehouden. Na een melding dat jeugd zich op een bouwterrein bevond, ging de politie ter plaatse. Agenten noteerden de namen van de jongeren en stuurden ze weg. Een jongere die ook op het terrein was, is aangehouden omdat deze verklaarde van het bouwterrein te willen stelen. De politie trof gestolen bouwmateriaal bij hem aan; dit is in beslag genomen. Hij is verhoord op het bureau, zijn ouders zijn in kennis gesteld en de jongen is heengezonden. ALMERE Een 29-jarige verwarde man uit Almere is vrijdagmiddag op het Ereprijspad aangehouden. Na meldingen dat de verwarde man overlast veroorzaakte, hield de politie de voor haar bekende inwoner aan. De 29-jarige is in verzekering gesteld.
ALMERE De politie hield vrijdagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Almere aan op verdenking van bromfietsdiefstal. Agenten wilden de bromfietser in de buurt van het Leeuwardenplein aanspreken, omdat deze geen verzekeringsplaatje had. Bij het zien van de politie ging de jongen ervandoor. Agenten vatten de verdachte in de kraag. Hij is aangehouden en nader verhoord op het bureau. De bromfiets stond gesignaleerd als gestolen en is in beslag genomen. Ook een neppistool dat de verdachte bij zich droeg, is in beslag genomen. Zijn ouders zijn geïnformeerd en hij is heengezonden.

Man gewond
LELYSTAD In het centrum (Stadhuisplein) troffen surveillerende agenten vrijdagavond een 21-jarige man uit Lelystad aan. Deze had hoofdletsel en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een getuige had gezien dat rond de man een aantal andere luidruchtige personen stonden die wegvluchten toen deze aankwam. Het is nog onduidelijk wat er gebeurd is en de politie onderzoekt deze zaak verder. Mochten mensen meer weten, worden zij gevraagd om zich te melden bij de recherche Lelystad-West.

Aanrijdingen met gewonden
LELYSTAD Een 30-jarige automobilist uit Urk en zijn 36-jarige inzittende uit Emmeloord zijn vrijdagmiddag met nekklachten naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Hun auto was van de A6 afgeraakt en over de kop geslagen. De twee zijn op eigen kracht uit de auto gekomen en oplettende omstanders ontfermden zich over hen. De bestuurder was vermoedelijk tijdens het rijden in slaap gevallen. MARKNESSE Omstanders brachten vrijdagmiddag twee fietsers (twee minderjarige meisjes uit Marknesse) naar een arts, nadat beiden betrokken waren bij een aanrijding met een auto op de Noordzoom. Een 31-jarige automobiliste uit Marknesse verklaarde de twee aangereden te hebben bij het afslaan van de Lange Voor in de Noordzoom (waar de twee fietsten). Beide fietsters liepen hoofdletsel op.

Brand
DRONTEN De politie nam vrijdagmiddag twee minderjarige jongens uit Dronten mee naar het bureau wegens brandstichting. Na een melding van de brandstichting in het Wisentbos, ging de politie ter plaatse. Agenten troffen beiden daar aan. De twee verklaarden dat zij een brandje hadden gesticht. Het vuur is gedoofd en de jongens moesten mee naar het bureau. Daar zijn zij gewezen op mogelijke gevolgen van hun daad (droge tijd, gevaar voor bosbrand). Ook hun ouders zijn op de hoogte gebracht. Beiden worden doorverwezen naar bureau HALT. Na het gesprek op het bureau, mochten ze naar huis.
ALMERE De brandweer moest vrijdagmiddag twee keer uitrukken voor vermoedelijke brandstichting: een brand vrijdagmiddag in een tuinhuis en omliggende bosjes op de Beginweg, de andere in de berm bij het spoortalud in de buurt van de Nijenrodestraat.
URK Een bromfiets brandde vrijdagnacht in het centrum af. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
ZEEWOLDE De brandweer bluste vrijdagavond een brand in een oude (jeugd)hut aan de Woldlaan. De oorzaak van de brand is onbekend. De politie vraagt de gemeente om de restanten op te ruimen.

Man uit mast
ZEEWOLDE De brandweer bevrijdde vrijdagmiddag een man uit een bootmast bij de Strandweg. De man was erin geklommen en kon er niet meer uit. Met behulp van de ladderwagen is de 37-jarige inwoner van Zeewolde uit de mast gehaald.

Horecacontrole
URK De politie maakt proces-verbaal op tegen een uitgaansgelegenheid in het centrum. Bij een horecacontrole bleek deze na 03:00 uur nog open te zijn. Er waren nog klanten in de zaak.

Verkeer
ALMERE Een automobilist uit Hilversum (leeftijd nog onbekend) wordt binnenkort aan het politiebureau verwacht. Surveillerende agenten zagen de bestuurder op de A6 met hoge snelheid richting Lelystad rijden (geklokt op 200 km/u). De agenten achtervolgden de bestuurder, reden naast hem om hem tot stilstand te manen, maar de man drukte de politiewagen opzij en ging ervandoor. De verdachte krijgt binnenkort een ontbieding van Justitie.
LELYSTAD Het rijbewijs van een 34-jarige automobilist uit Lelystad is vrijdagnacht ingevorderd wegens het overschrijden van de maximale snelheid op de A6. De bestuurder haalde op de A6 richting Lelystad de politie met hoge snelheid in. De politie zette de achtervolging in en vroeg assistentie van andere agenten. Deze stopten de verdachte bij de Lelystadse afslag te stoppen. De bestuurder kreeg proces-verbaal voor het rijden van 180 km/u en zijn rijbewijs is ingevorderd. LELYSTAD De politie hield vrijdagochtend twee gordelcontroles op de Laserdreef en de Voorstraat. Op de eerste locatie zijn ruim 20 bestuurders gecontroleerd en 7 boetes uitgedeeld. Op de Voorstraat kregen 11 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van hun gordel. Daar zijn ook ruim 20 mensen gecontroleerd.

Autos vernield
LELYSTAD Bij de politie is zaterdagochtend aangifte gedaan van een aantal vernielde autos op de parkeerplaats bij het Bastion/Maerlant. De voertuigen waren behoorlijk beschadigd aan ruit en portier.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 29-03-2003 '
Lees ook