Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-5140 1952

Aanhouding na diefstal
MARKNESSE - Na een melding dat een vrouw in verschillende plaatsen rond het IJsselmeer telefoonkaarten had ontvreemd bij winkels, heeft de politie maandagmiddag een 25-jarige automobiliste uit Rotterdam aangehouden aan het Oosteinde. De vrouw had op dat moment 12 telefoonkaarten bij zich. In overleg met andere korpsen wordt bekeken waar de kaarten vandaan komen en of de vrouw in verband gebracht kan worden met meerdere diefstallen van telefoonkaarten.

Oplichting
LELYSTAD - Een 30-jarige automobilist uit Lelystad is dinsdagochtend aangehouden op de Gooimeerstraat. Na een melding zagen agenten de man rijden in de Voorstraat en hielden hem na een korte achtervolging aan op de Gooimeerstraat. De man werd aangehouden omdat hij volgens getuigen langs de deuren was geweest om mensen te vragen om geld voor zijn zieke vader. Hij zou daarbij onder invloed verkeren. Bij de blaastest bleef hij onder het maximaal toegestane promillage, waarna hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor over zijn poging geld in te zamelen.

Aanrijdingen met letsel
ENS - Bij een botsing tussen een fietser en een auto is maandagavond een 18-jarige jongen uit Kampen gewond geraakt. De jongen reed op de fiets over de Enserweg en kon niet meer op tijd remmen voor de kruising met de Zwartemeerweg. Daar reed op dat moment een 70-jarige automobiliste uit Ijsselmuiden, die de fietser eveneens niet meer ontwijken kon. Na de botsing is de fietser met arm- en borstletsel overgebracht naar het Ijsselmeerziekenhuis in Emmeloord.

ALMERE - Een 12-jarig meisje uit Almere is maandagavond gewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een bus. De bus reed over de busbaan in de Stedenwijk en had groen licht bij de kruising met de Zwolleweg. Op dat moment stak echter een 34-jarige automobilist uit Lelystad de busbaan over, waardoor de bus hard moest remmen en de auto raakte. Het meisje zat achterin de bus en viel van de bank, waarna ze met hoofdletsel per GGD-ambulance ter controle is meegenomen naar het ziekenhuis in Almere. De automobilist verklaarde dat hij door de laagstaande zon de lichten in het verkeerslicht niet had gezien. Zijn auto moest worden afgesleept.

EMMELOORD - Een 44-jarige automobiliste uit Emmeloord is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Hooiveld / Muntweg. Zij stond in eerste instantie stil op het Hooiveld voor de kruising en liet een van rechts komende auto op de Muntweg voorgaan. Vermoedelijk vanwege de zon zag ze echter de van links komende auto van een 27-jarige man uit Raalte over het hoofd toen ze de kruising opreed. De vrouw is met onbekend letsel per GGD-ambulance vervoerd naar het Ijsselmeerziekenhuis in Emmeloord. De man uit Raalte bleef voor zover bekend ongedeerd.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Op het Bastion is maandagnacht een 29-jarige bestuurder van een bestelauto uit Lelystad aangehouden wegens rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man slingerend over de Houtribdreef rijden en brachten hem op de Bastion tot stilstand. Hij blies 760 ug/l (1.75 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ALMERE - Na een korte achtervolging is maandagnacht een 17-jarige bromfietser uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten wilden de jongen aanspreken omdat hij zonder helm reed, waarop hij snel wegreed. Hij reageerde niet op het stopteken van de politie. Nadat hij tot stoppen gedwongen was, probeerde hij te voet weg te komen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij 305 ug/l (0.7 promille) blies. De bromfiets bleek gestolen en is in beslag genomen. De jongen is ingesloten voor verhoor.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 30-07-2002 '
Lees ook