Politiebericht Flevoland: district Noord 1-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 0320-211 215

Rijbewijzen ingevorderd
KRAGGENBURG De rijbewijzen van twee Urkers (21 jaar en 19 jaar) zijn dinsdagmiddag door de politie ingevorderd, omdat zij te hard reden over de Zwartermeerweg. De beide automobilisten werden geklokt met snelheden van 120 en 145 km/u (na meetcorrectie). Op de Kadoelerweg hield de politie de beide Urkers staande. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd.

Aanhouding voor onder invloed
EMMELOORD Dinsdagnacht hield de politie op de Nagelerstraat een 65-jarige man uit Emmeloord aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies de man 235 ug/l (0,53 promille). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is weer heen gezonden.

Fietsendief aangehouden
LELYSTAD Bewoners van de Binnendijk hielden dinsdagmiddag een 20-jarige Lelystedeling aan voor het stelen van hun fiets en droegen de man vervolgens over aan de politie. De politie hield de man aan. Op het politiebureau kreeg de verdachte een dagvaarding. De fiets is weer terug bij de bewoners.

Aanhouding bij station
LELYSTAD De politie hield dinsdagavond een man aan op het Stationsplein. De man had daar herrie geschopt en een 25-jarige vrouw uit Lelystad mondeling bedreigd. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau. De man die naar alcohol rook en die zijn naam niet wilde opgeven, is ingesloten en wordt gehoord zodra hij nuchter is.

Bom laten ontploffen
LELYSTAD Dinsdagmiddag heeft de Explosieven Opsporingsdienst (EOD) een bom laten ontploffen in het bos bij de Larservaart. Twee zwemmers hadden de bom (30 cm lang en ongeveer 8 cm doorsnede) in de vaart gevonden en vervolgens de politie gebeld. Uit onderzoek bleek dat er nog springstof in de bom zat. De EOD liet daarom op een rustige plek de bom afgaan. (Meer gegevens bom niet bekend)

Bekladders aangehouden
LELYSTAD Dinsdagnacht hield de politie in de Rivierenlaan twee Lelystedelingen (beiden 17 jaar) aan op verdenking van het bekladden van autos (met een benzinestift) in de buurt. Beide jongens zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Flevoland district Noord '
Lees ook