Politiebericht Flevoland: district Noord 3-10-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanhoudingen
LELYSTAD Dinsdagmiddag hield de politie op het Stationsplein twee jongens van 16 en 14 jaar uit Lelystad aan voor diefstal van een fiets. De politie kreeg de melding dat drie mannen bezig waren een fiets te stelen op het station. Ter plaatse troffen de agenten twee jongens aan die voldeden aan het doorgegeven signalement. Een van de jongens had een fiets bij zich. De beide jongens zijn aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De 16-jarige jongen verklaarde dat hij de fiets eerder gekocht had en wist dat deze van diefstal afkomstig was. De fiets is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak verder. NAGELE Surveillerende agenten zagen dinsdagnacht een bromfietser met een verkeersbord over de Nagelerweg rijden. Zij hielden de verdachte een 17-jarige jongen uit Nagele aan en brachten hem voor nader verhoor geboeid over naar het politiebureau. De verdachte deed afstand van het verkeersbord.

URK De politie hield woensdagochtend een 16-jarige Urker aan bij De Noord op verdenking van diefstal van een computertoetsenbord. De verdachte is voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.

LELYSTAD Surveillerende agenten reden op de Rode Kjlif toen zij twee mannen zonder helm op een bromfiets zagen rijden. Toen de mannen de agenten zagen, reden zij weg over het Gooisepad. De agenten konden later een van de mannen een 19-jarige Lelystedeling op de Spaanderbank aanhouden. De agenten vermoedden dat de bromfiets gestolen was. De bromfiets is voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau. De verdachte is na nader verhoor op het politiebureau heengezonden.

Branden
LELYSTAD De poilitie kreeg woensdagochtend een melding dat een auto in de brand stond op de Beukenhof. Ter plaatse zagen agenten dat de auto afbrandde. Autos die in de buurt stonden, zijn verplaatst. De afgebrande auto is afgesleept. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

LELYSTAD De politie kreeg dinsdagochtend een melding van een brand op de Torenvalkweg. Ter plaatse zagen agenten dat pallets met plastic op een perceel verbrand werden. Dit was zonder vergunning. De eigenaar een 62-jarige man uit Swifterbant kreeg een boete.

Deel: ' Politiebericht Flevoland district Noord '
Lees ook