Politiebericht Flevoland: district Noord 5-09-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanhoudingen
LELYSTAD Dinsdagavond hield de politie twee mannen (30 en 29 jaar, uit Lelystad) aan naar aanleiding van een schietpartij in de Gooimeerstraat. De politie kreeg de melding van een schietpartij. Ter plaatse waren de verdachten verdwenen en was niet bekend op wie geschoten was en of er gewonden zijn. Door getuigenverklaringen wist de politie de twee verdachten (30-jarige man in de Gooimeerstraat en de 29-jarige man in de Wittezeestraat) aan te houden. Bij één van de verdachten is een vuurwapen aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak verder.

LELYSTAD Dinsdagochtend kreeg de politie een melding van een fietsendiefstal in het Lelycenter. Een getuige zag hoe de verdachte eerst een kinderzitje van een fiets afhaalde, daarna de fiets meenam om vervolgens een ander zitje van de fiets te halen. De verdachte een 44-jarige man zonder vaste woonplaats werd door de politie in de Passage aangehouden. De fiets is niet meer aangetroffen, wel de kinderzitjes. De verdachte is voor nader verhoor op het politiebureau ingesloten.

EMMELOORD Een 22-jarige automobilist uit Scherpenzeel is dinsdagmiddag door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een kop-staartbotsing op de Muntweg/Kuinderweg (voorste auto was van een 45-jarige man uit Luttelgeest). De politie vermoedde dat de verdachte alcohol genuttigd had en nam deze mee naar het politiebureau. Daar blies de verdachte 275 ug/l (0,62 promille).Hij kreeg een rijverbod van 1 uur . Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is heengezonden.

Overval
LELYSTAD Dinsdagochtend rond 9 uur vond een overval door een nog onbekende verdachte op een postagentschap in de Kempenaar plaats. Een medewerker moest van de verdachte een onbekend geldbedrag onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek, afgeven. De politie stelde meteen een buurtonderzoek in en is op zoek naar de verdachte.

Deel: ' Politiebericht Flevoland district Noord '
Lees ook