Politiebericht Flevoland: district Noord 13-09-2001 Dagelijke persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224342

Aanhoudingen wegens vuurwerk
URK De politie hield woensdagmiddag op de Singel drie jongeren aan voor het hebben en afvuren van illegaal vuurwerk. Tijdens hun surveillance hoorde de politieagent vuurwerk ontploffen. Bij een sportaccommodatie in de buurt trof de agent de 3 verdachten (12, 12 en 10 jaar, uit Urk) aan die meteen bekenden. De verdachten zijn aangehouden, verhoord en heengezonden. Het vuurwerk, inclusief vuurwerk dat bij één van de verdachten thuis lag, is door de politie in beslag genomen. Het gaat om 133 stuks die onbruikbaar gemaakt worden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding inbreker
EMMELOORD Een 31-jarige man uit Emmeloord is woensdagnacht door de politie aangehouden wegens inbraak in een winkel aan de Zeeasterstraat. De politie kreeg een melding dat het inbraak alarm daar afging. Agenten zijn meteen naar het pand gegaan en omsingelden het pand. Binnen vonden de agenten de verdachte die zich in het bedrijfstoilet schuil hield. De verdachte is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Gaslek
DRONTEN Het Gangbord is woensdagavond afgesloten geweest. Vanaf het busstation tot aan de Havenweg. De politie kreeg woensdagavond een melding van een gaslucht. Twee passanten roken op het gangboord een sterke gaslucht. Ter plaatse was de brandweer die zocht naar de bron van deze lucht. De gemeente zorgde voor afzetmateriaal. Een gasbedrijf kwam ook ter plaatse. Het verkeer mocht er weer door. Meer informatie over het resultaat van dit voorval is op dit moment niet bekend bij de politie.

Easy Rider
EMMELOORD In het kader van het Easy Rider project controleerde de politie woensdagochtend bromfietsers. In totaal nam de politie 6 bromfietsen mee naar het politiebureau ter controle. Daarvan was de helft in orde. De andere 3 bromfietsen voldeden niet aan alle eisen. In totaal deelde de politie 6 bekeuringen uit, waarvan 3 voor teveel vermogen. s Middags controleerde de politie op de Espelerlaan. Daar werden 11 bromfietsers staande gehouden. Na controle bleken 8 niet in orde te zijn. In totaal kregen ze 10 bekeuringen waarvan 8 wegens teveel vermogen.

LELYSTAD In het kader van het Easy Rider project controleerde de politie woensdag bromfietsers. In totaal bekeken zij 19 bromfietsen. Daarvan waren een aantal keurig in orde, maar de agenten kwamen ook een aantal overtredingen tegen die niet voldeden aan de (veiligheids)eisen. Ze deelden onder andere de volgende bekeuringen uit: 3 voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, 5 voor het niet dragen van een helm en 4 voor het rijden op een fietspad.

Algemene verkeerscontrole
EMMELOORD Veilig aan het verkeer deelnemen is belangrijk. Voorkom een ongeluk, rijd veilig. Onder dat motto controleert de politie regelmatig verkeersdeelnemers. De politie hield woensdagochtend een dergelijke verkeerscontrole op de Marknesserweg. In totaal moest de politie 8 boetes uitschrijven voor bestuurders die niet voldeden aan de veiligheidseisen. Zo droegen 4 geen gordel en 2 hadden een te gladde band. Een 31-jarige automobilist uit Luttelgeest reed zonder geldige verzekering en rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen. s Avonds controleerde de politie de mistverlichting van motorvoertuigen. Hoewel er geen mist was, hadden toch veel bestuurders hun mistlichten aan. In totaal deelde de agenten 4 boetes uit.

Ongeval
LELYSTAD Woensdagochtend raakte een 16-jarige bromfietser uit Lelystad op de Kustrif gewond (letsel onbekend) en is per GGD-ambulance naar het Zuiderzeekziekenhuis gebracht. Hij reed over het fietspad vanaf de Agoraweg in de richting van de Atol. In de bocht bij de Kustrif raakte hij uit de bocht. Kort voor het ongeval had de bromfietser een bekeuring gekregen voor het rijden zonder helm op een fietspad en voor het rijden zonder een bromfietscertificaat.

Aandacht wegwerkzaamheden
ENS De kruisingsvakken van de Baan en de Schokkerringweg zijn wegens werkzaamheden afgesloten. Automobilisten worden gevraagd om gebruik te maken van de omleiding. Woensdag negeerden namelijk tientallen bestuurders deze afzetting.

Deel: ' Politiebericht Flevoland district Noord '
Lees ook