Politiebericht Flevoland: District Zuid 30-07-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Bekeuringen voor bromfietser
ALMERE Op het Farflerpad is zondagmorgen een 30-jarige Almeerder aangehouden omdat hij zonder helm, zonder in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat op een brommer reed waarop geen verzekeringsplaatje en geen gele plaat zat bevestigd. Daarnaast bleek de brommer de maximum constructiesnelheid te overschrijden en niet verzekerd te zijn. Zijn brommer is in beslag genomen. Hij is met een serie bekeuringen weer heengezonden.

Schennis
ALMERE De politie heeft zondagmiddag bij de Wagenmakerbaan een 34-jarige Almeerder aangehouden omdat hij nadat hij tegen een bushokje had geürineerd, zijn geslachtsdeel liet zien aan omstanders. Hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Fassbinderstraat is zondagavond een 45-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Hij verzette zich tegen aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 330 ug/l (0,75 promille). Hij heeft een rijverbod van 2 uur opgelegd gekregen.

ALMERE Zondagnacht is op de Polderdreef een 34-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was opgevallen door zijn slingerend rijgedrag. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,1 promille (485 ug/l). Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 5 uur.

Brandstichting
ALMERE De brandweer heeft zondagnacht een brandje moeten blussen aan de Parkwerf. Een nog onbekende persoon (of personen) had het tuinmeubilair in brand gestoken.

Gevaarlijk rijgedrag
ZEEWOLDE Een 35-jarige automobilist uit Zeewolde heeft zondagavond een bekeuring gekregen voor gevaarlijk rijgedrag. Hij reed met hoge snelheid over de Strandweg en kwam bijna frontaal in botsing met een politieauto. De agenten hielden hem op de Gelderseweg staande en gaven hem een bekeuring. Toen de man vervolgens wegreed, had hij geen gordel omgedaan. Ook daarvoor kan hij nog een bekeuring thuis verwachten.

Gordelcontrole
ZEEWOLDE Op de Horsterweg heeft de politie zondagmiddag een korte controle gehouden op het dragen van de autogordel. Zeven bestuurders hebben een bekeuring gekregen.

Containerbrand
ZEEWOLDE De brandweer heeft zondagavond aan de Dasselaarweg een containerbrand moeten blussen. De brand was ontstaan doordat er in de container een nog nasmeulende barbecue was gegooid.

Deel: ' Politiebericht Flevoland District Zuid '
Lees ook