Politiebericht Flevoland: District Zuid 10-10-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Verwarring om boot op Weerwater
ALMERE Dinsdagochtend kwam bij de politie een melding binnen dat er een boot was omgeslagen op het Weerwater. Een omstander meende hulpgeroep gehoord te hebben. Omdat gevreesd werd voor drenkelingen werd de boot en een helikopter van de politie ingeschakeld. De brandweer was snel met een boot ter plaatse en heeft de omgeslagen, verlaten boot aan de kant getrokken. Kort daarna zagen agenten iets donkers in het water drijven, het bleek een peddel te zijn. Na wat speurwerk bleek dat een 27-jarige Almeerder met een groep kinderen was gaan varen. Een persoon sloeg overboord en werd samen met de rest van de groep aan boord gehesen van een andere, passerende boot. De man verklaarde dat ze van plan waren hun boot later op te halen en was zich niet bewust geweest van de commotie die hij veroorzaakt had.

Aanrijding Palingweg
ALMERE Een 14-jarige fietsster uit Almere is dinsdagmorgen licht gewond geraakt bij een aanrijding. Een 30-jarige bestuurder van een bestelauto uit Delft reed stapvoets achteruit omdat hij een afslag gemist had. Hierbij zag hij het meisje over het hoofd. Het meisje is met een gekneusde enkel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Ze mocht na behandeling weer naar huis.

Straatroof
ALMERE Dinsdagmiddag heeft een 32-jarige man uit Zwolle aangifte gedaan van straatroof. Eerder die middag liep hij bij de Wisselweg, werd van achteren geduwd en viel. Vervolgens ging een nog onbekende man op hem zitten en eiste zijn ketting. Uiteindelijk heeft de dader de ketting van zijn hals gerukt, gaf het slachtoffer een schop en ging er vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Doorrijden na aanrijding
ALMERE Dinsdagmiddag zagen surveillerende agenten twee jongens zonder helm op een bromfiets over de busbaan bij het Safraanplein rijden. Toen het duo de politie zag, gingen ze ervandoor. De achtervolging werd ingezet en de agenten probeerden de bromfiets te laten stoppen. Uiteindelijk kwam de bromfiets tegen de portier van de politieauto tot stilstand. Het tweetal zetten het op een rennen. Op het Rolklaverpad is de bestuurder, een 15-jarige Almeerder, aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Kop-staartbotsing Roerdompweg
ZEEWOLDE Dinsdagmiddag heeft zich op de Roerdompweg een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 23-jarige automobilist uit Amsterdam zag waarschijnlijk te laat dat een 50-jarige automobilist uit Beverwijk stilstond achter een auto die linksaf een erf wilde oprijden. De man uit Beverwijk is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Deel: ' Politiebericht Flevoland district Zuid '
Lees ook