Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 26-09-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Fietscontrole Lange Nering
EMMELOORD Maandag rond de lunchpauze heeft de politie in burger een controle uitgevoerd op fietsers in het voetgangersgebied Lange Nering. Vooral fietsende scholieren zorgen voor veel overlast bij het winkelend publiek. In totaal zijn 16 bekeuringen uitgedeeld aan fietsers, 1 aan een bromfietser. De politie zal vaker controleren.

Snelheidscontrole
EMMELOORD De politie heeft maandag op de Boslaan een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de totaal 1310 passanten reden 90 bestuurders te hard. Op de Westerdreef werden dinsdag 2150 passanten gecontroleerd. Daarvan reden 584 passanten te hard. Zij kunnen binnenkort een acceptgiro thuis verwachten.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Dinsdagavond is op de Zuiderkade aan 47-jarige automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 0,9 promille (395 ug/l). Hij is met een rijverbod van 3 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Schoorsteenbrand crematorium
LELYSTAD De brandweer heeft dinsdagavond uit moeten rukken voor een schoorsteenbrand bij het crematorium aan de Oostranddreef. Een oplettende voorbijganger zag vlammen uit het dak slaan en belde het alarmnummer. De brand is vermoedelijk ontstaan door een constructiefout in de afvoer van de centrale verwarming. Er vielen geen gewonden. Ook de ruimte waar overledenen liggen opgebaard liep geen schade op. De schade aan onder meer het dak is aanzienlijk.

Valse identiteit
ALMERE Dinsdag is een man aangehouden wegens oplichting, valsheid in geschrifte en bezit van een frauduleus verkregen paspoort. De man had zich in 1997 in Almere als EU/EEG-onderdaan gevestigd onder de identiteit van een ander. Hij had daarbij gebruik gemaakt van een Brits paspoort. Uit onderzoek bleek dat dit paspoort aan hem was afgegeven op naam van een persoon die kort na de geboorte in Engeland was overleden. Aan de hand van een opgevraagde geboorteakte (van de overleden persoon) werd aan hem een Brits paspoort verstrekt. Dit is mogelijk omdat het geboorteregister en het overlijdensregister in Engeland niet gekoppeld zijn. In Nederland is dat wel het geval. Met het frauduleus verkregen paspoort op naam van de overleden persoon heeft hij zich vervolgens in Nederland kunnen vestigen. Hier heeft hij op naam van de overleden persoon een bestaan opgebouwd, bankrekeningen geopend en alle mogelijke rechtshandelingen gepleegd. De dienst Vreemdelingentoezicht van de politie is de verdachte op het spoor gekomen na een tip, waarna ze de zaak in Engeland hebben laten onderzoeken. Daar bleek dat de identiteit inderdaad geregistreerd stond in het overlijdensregister. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de werkelijke identiteit van de man. Hij zal strafrechtelijk vervolgd worden en, zodra zijn werkelijke identiteit en nationaliteit bekend is, worden uitgezet.

Snelheidsovertreding met vuurwapen
ALMERE Dinsdagnacht is op de A27 een 33-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor het overtreden van de maximumsnelheid. Hij werd geklokt op 180 km/uur. Bij controle bleek de man een vuistvuurwapen in zijn auto te hebben. Dit vuurwapen en de munitie zijn in beslag genomen, zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding poging inbraak
Dinsdagavond kreeg de politie een melding binnen dat er in een tuin de Klarinetstraat zich twee mannen ophielden die daar niet thuis hoorden. De politie kwam ter plaatse en trof daar een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Flevoland gehele regio '
Lees ook