Politiebericht Flevoland: Noordoostpolder 20-09-2001 Vijf aanhoudingen in zaak gestolen credit cards Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Vijf aanhoudingen in zaak gestolen credit cards NOORDOOSTPOLDER Tussen januari en april 2001 werd bij verschillende tankstations met name in de Noordoostpolder getankt met gestolen credit cards. De schade was rond de 100.000 gulden. De recherche stelde een uitvoering onderzoek in en hield in augustus de hoofdverdachte en vier andere verdachten aan. Het proces-verbaal is naar de officieer van justitie gestuurd.

Naar aanleiding van een bedreiging hield de politie op 20 juni jongstleden een (eerste) verdachte aan (zie naslag). De verdachte had een gestolen credit card bij zich en uit verhoor bleek dat er meer achter zat. De politie stelde meteen een onderzoek in. Dankzij publicaties in de pers meldden getuigen van het voorval zich bij de politie. Nog vier andere verdachten zijn aangehouden (in totaal dus 5 verdachten).

Werkwijze
De hoofdverdachte een 36-jarige man uit Breda zorgde voor de gestolen creditcards. Deze is in bewaring gesteld. Vervolgens legde een 29-jarige verdachte uit Emmeloord (ook in bewaring gesteld) het contact tussen de hoofdverdachte en de afnemers van de gestolen creditcards. Op hun beurt gaven deze afnemers de gestolen creditcards door aan mensen die ermee gingen tanken. Hiervoor zijn drie verdachten (22, 23 en 29 jaar oud uit Emmeloord) aangehouden en na nader verhoor heengezonden. De politie nam verder een gestolen credit card en 3 vuurwapens in beslag. Het wordt niet uitgesloten dat de politie nog meer aanhoudingen verricht.

Naslag: het persbericht van 20 juni 2001
Aanhouding na bedreiging
EMMELOORD Woensdagmiddag is een 23-jarige man uit Emmeloord aangehouden. Hij had even daarvoor een medewerker van een bedrijf aan de Randweg bedreigd met een mes en was vervolgens in zijn auto weggereden. Surveillerende agenten kwamen hem tegen op de Urkerweg en gaven hem een stopteken. Toen de man dit negeerde is een achtervolging ingezet door het centrum. De verdachte veroorzaakte hierbij veel verkeersgevaarlijke situaties. Net op het moment dat de agenten de achtervolging wilden afbreken omdat het te gevaarlijk werd voor andere weggebruikers, stopte de man zijn auto en ging te voet verder. Hij is uiteindelijk achter de Zeebiesstraat aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek een gestolen bankpas bij zich te hebben. Zijn auto is gezien de ernst van de verkeersovertredingen in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Deel: ' Politiebericht Flevoland Noordoostpolder '
Lees ook