Politiebericht Flevoland: gehele regio 12-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Stoffelijk overschot gevonden
ZEEWOLDE Zondagmorgen is bij gemaal Lovick aan de Harderdijk het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Identificatie wees uit, dat dit het stoffelijk overschot betreft van de 22-jarige asielzoeker, die sinds dinsdagmiddag wordt vermist vanaf het asielzoekerscentrum Zeewolde. De plaats, waar het stoffelijk overschot is gevonden, staat in directe verbinding met het water waarlangs de fiets en het identiteitsbewijs van de vermiste man werd gevonden, en ligt op korte afstand van die plaats. Er zijn geen sporen aangetroffen die wijzen op een mogelijk misdrijf.

Poging tot carjacking
ZEEWOLDE Een 32-jarige man uit Enschede heeft zaterdagmorgen op de Gooiseweg geprobeerd een 58-jarige automobilist uit Lelystad diens auto afhandig te maken. De verdachte had getankt, maar kort na het tankstation was zijn auto afgeslagen. Hij liet zijn auto midden op de Gooiseweg staan, waardoor de Lelystedeling gedwongen werd te stoppen. Hierna wilde de verdachte de auto van de benadeelde lenen. Toen dit niet lukte schopte hij een deuk in de auto van de benadeelde. Door dit voorval ontstond er enige tijd een file op de Gooiseweg. De verdachte is aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding met gewonde
ALMERE Op de busbaan bij het Noordeinde ontstond zaterdagmiddag een aanrijding waarbij een 42-jarige inwoonster van Almere gewond raakte. Het slachtoffer stak de busbaan over, terwijl een 17-jarige snorfietser uit Almere net over de busbaan kwam aanrijden. De vrouw kwam ten val en is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zij heeft letsel aan hoofd en elleboog opgelopen.

Brand in garage
DRONTEN In een loods in de Houtwijk ontstond zaterdagavond een brand, die zich in korte tijd ontwikkelde tot een uitslaande brand. In het pand is een autobedrijf bevestigd. De brandweer kon het pand niet behouden. De naastgelegen panden liepen rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand en de omvang van de schade zijn niet bekend. De Technische Recherche stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed
URK In de Raadhuisstraat werd zaterdagnacht een 29-jarge automobilist uit Urk betrapt op het rijden onder invloed De verdachte blies 495 ug/l (1,13 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

EMMELOORD Een 29-jarige automobilist uit Urk werd zaterdagnacht op de Noordzijde betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 380 ug/l (0,88 promille). Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

EMMELOORD Hetzelfde lot onderging zaterdagnacht een 44-jarige automobilist uit Emmeloord. Hij werd op het Achterom aangehouden. Hij blies 525 ug/l (1,19 promille).

LELYSTAD Op de Wold werd zaterdagnacht een 27-jarige automobilist uit Zwartemeer betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 265 ug/l (0,60 promille). Bovendien had hij geen geldig rijbewijs en gaf hij een valse naam op. Proces-verbaal is opgemaakt.

EMMELOORD Een 38-jarige automobilist uit Emmeloord werd op de Nagelerstraat gecontroleerd. Hij had alcohol gedronken en blies 575 ug/l (1,30 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt en het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

URK Een 21-jarige bromfietser uit Urk, die zaterdagnacht op de Urkerweg werd gecontroleerd, blies 635 ug/l (1,44 promille). Ook hem wacht een proces-verbaal. Zijn bromfiets haalde op de rollentestbank een snelheid van 71 km/u. Dit kost hem 240 gulden, terwijl hij voor het rijden zonder helm nog eens 90 gulden mag neertellen.

Aanrijding met gewonde onder invloed
ALMERE Zaterdagnacht kwam op de Paralleldreef een 22-jarige automobilist uit Almere met zijn auto over het midden van de rijbaan, waarbij hij een aanrijding veroorzaakte met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 33-jarige Almeerder. Beide autos liepen zware schade op. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De verdachte had alcohol gedronken. Er hem een bloedproef afgenomen.

Onder invloed op gestolen bromfiets
ALMERE Op de MarkerKant reed zaterdagnacht een 23-jarige bromfietser uit Almere zonder helm en zonder licht. Hij reed met een grote boog om een naderende politieauto en gooide daarna de bromfiets in de berm. De verdachte werd na een korte achtervolging aangehouden. Hij bleek alcohol genuttigd te hebben en blies 450 ug.l (1,02 promille). De bromfiets is vermoedelijk gestolen en de verdacht had ook nog een verboden busje traangas bij zich. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Verzet bij aanhouding
DRONTEN Zaterdagnacht zagen surveillerende agenten, dat een man voor een shoarmazaak tussen allemaal etende mensen stond te plassen in een plantenbak. De man weigerde zijn personalia op te geven en werd aangehouden. Hierbij verzette de man (een 32-jarige inwoner van Dronten) zich, waarbij hij werd geholpen door een 33-jarige man uit Swifterbant. De agenten kregen klappen en schoppen te incasseren. Beide mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Meerpaaldagen
DRONTEN Tijdens de Meerpaaldagen van donderdag 9 augustus tot en met zaterdag 11 augustus vond er slechts een enkel incident plaats. Voor de veiligheid van de bezoekers zette de politie op vrijdag- en zaterdagavond 18 mensen in. De sfeer was gezellig en ontspannen.

Deel: ' Politiebericht Flevoland '
Lees ook