Politiebericht Flevoland: gehele regio 2-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 0320-211 215

Verkeerscontrole Almere
ALMERE De politie voerde woensdag bij Het Oor (Almere-Haven) en de Havendreef (Almere-Stad) een algemene verkeerscontrole uit. s Ochtends bij het Oor controleerde de agenten 45 voertuigen waarvan 37 een bekeuring kregen (onder andere 5 voor verlopen APK, 6 voor niet tonen rijbewijs en 9 voor niet dragen gordel). Een bestuurder moest zijn voertuig laten staan, omdat hij geen geldig rijbewijs had. s Middags controleerde de agenten vervolgens aan de Havendreef 61 voertuigen waarvan 49 een bekeuring ontvingen. Daarvan kregen 18 bestuurders een boete voor het niet dragen van de gordel, 7 voor geen APK, 7 voor niet tonen kentekenbewijs en 7 voor versleten banden.

Inbreker aangehouden
ALMERE De politie hield woensdagavond een 58-jarige man uit Almere aan op verdenking van inbraak in een woning in de Keizerstraat (gepleegd tussen maandag en woensdag). De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Bedreiging
ZEEWOLDE Aan de Dasselaarweg droeg de bewakingsdienst van een camping woensdagnacht een 23-jarige man uit Zeewolde over aan de politie. Zij hadden de man aangehouden, omdat hij een andere voor hem bekende bezoeker (20-jarige man ut Noord-Scharwoude) mondeling had bedreigd. De politie hield de man aan en sloot hem voor nader verhoor in op het politiebureau.

Dronken
URK Een 48-jarige man uit Amsterdam is woensdagmiddag aangehouden wegens openbaar dronkenschap en omdat hij andere lastig gevallen had. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Emmeloord. Zodra hij ontnuchterd is, verhoort de politie hem. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernieler aangehouden
DRONTEN In de Vossemeerdijk hield de politie na een melding woensdagnacht een 29-jarige man uit Dronten aan voor vernieling. De man had met spullen gegooid en een kapstok uit de muur gehaald. Toen de politieagenten de man wilden aanspreken, haalde hij met de kapstokhaak uit naar de agenten. De verdachte is vervolgens aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor nader verhoor.

Aanhouding wegens drugs
LELYSTAD Woensdagochtend hield de politie een 18-jarige Lelystedeling aan voor het in zijn bezit hebben van hard drugs (cocaïne). De man was dinsdagmiddag gevlucht toen surveillerende agenten hem en een andere man (24 jaar uit Lelystad) in de Voorstraat wilden aangehouden (de agenten vermoedden dat de beide verdachten hard drugs in hun bezit hadden). De politie is nog op zoek naar de 24-jarige Lelystedeling die ook gevlucht was.

Deel: ' Politiebericht Flevoland '
Lees ook