Politiebericht Flevoland: gehele regio 18-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, H.Demmers tel. 06-53337514

Aanhoudingen
Emmeloord - Op heterdaad werd een 19-jarige man uit Emmeloord afgelopen nacht betrapt bij enkele vernielingen die hij pleegde. Op het moment dat hij een verkeersbord uit de grond trok aan de Korte Dreef en die nabij de Pioniersbrug in de stadsgracht gooide, werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau.

DRONTEN - Met behulp van winkelpersoneel en getuigen konden gistermiddag vier personen worden aangehouden en gestolen goederen worden teruggegeven aan de eigenaar. De vier pleegden diefstal van kleding uit een winkel aan het Het Ruim. Zij gingen er vandoor en één van hen een 29-jarige vrouw uit Kedichem, kon op aanwijzing van getuigen door een politieman worden aangehouden. Een rolkoffer met kleding die in de struiken was verstopt werd door een omstander teruggebracht. De overige verdachten afkomstig uit Almere en de Noordoostpolder werden in de bus te Harderwijk aangehouden en vervolgens ingesloten.

Rijden onder invloed
URK - Een 32-jarige automobilist uit Urk werd afgelopen nacht op de Damlaan gecontroleerd en bleek alcohol op te hebben. Hij kwam tot 0.8 promille bij de ademanalyse en kreeg een rijverbod voor 2 uur.

LELYSTAD - Aanleiding voor de controle van een 44-jarige man uit Almere was het feit dat hij afgelopen nacht tegen het verkeer inreed op de Meent. De man kreeg na de ademanalyse (1. promille) een rijverbod voor 4 uren.

ZEEWOLDE - Op de Eilandsgracht werd afgelopen nacht een 31-jarige man uit Zeewolde aangehouden hij kwam tot 1. promille bij de ademanalyse en kreeg tevens een rijverbod van 4 uren.

Aanrijdingen met letsel
LELYSTAD - Bij een eenzijdig ongeval op de A6, rijbaan richting Lelystad, raakten drie personen gewond. Het ongeval werd veroorzaakt door de 19-jarige bestuurder uit Hilversum die in slaap was gevallen. De auto belandde daardoor op zijn zijkant in de berm. De bestuurder en twee inzittenden vrouwen zijn met onbekend letsel voor onderzoek met de GGD ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis vervoerd. De auto werd door een bergingsbedrijf weggesleept.

URK - Twee 18-jarige Urkse vrouwen raakten gisteravond gewond toen zij van de Handelskade reden met een bromfiets, daarbij tegen een schip terechtkwamen en in de haven vielen. Dat gebeurde doordat de bromfietsbestuurster uitweek voor een auto. Beiden, bestuurster en passagier, liepen daarbij letsel op respectievelijk een gebroken been en een gebroken arm en zijn voor behandeling naar het dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord gebracht.

DRONTEN - Op de Kampanje raakte gisteravond een 2-jarig Dronter jongetje gewond. Hij stak plotseling de weg over en kwam tegen de auto van een 23-jarige automobilist uit Dronten. De 2-jarige werd voor behandeling per ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad vervoerd.

LELYSTAD - Een ruim 1-jarig meisje uit Lelystad werd gisteravond met onbekend letsel naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Het meisje werd door een 38-jarige automobilist die achteruit van zijn oprit reed aan de Klip niet gezien en kwam tegen de auto terecht.

ALMERE - Omdat zijn fiets het begaf, raakte een 14-jarige Almeerder een paaltje op het fietspad van de Pianoweg. Hij liep daardoor een flinke beenwond op en werd door de GGD vervoerd naar het Flevoziekenhuis.

ZEEWOLDE - Van een groepje wielrenners raakte een 34-jarige man uit Hilversum ten val en liep daarbij een hoofdwond op. Dat gebeurde gistermiddag op de rotonde bij de Dasselaarweg. De 34-jarige zag niet dat een voor hem rijdende man afsloeg en raakte hem daarbij. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht.

Deel: ' Politiebericht Flevoland '
Lees ook