Politiebericht Flevoland: gehele regio, 5-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Vechtpartij Grote Markt
ALMERE Een 19-jarige jongen uit Almere is zaterdagmiddag aangehouden na een vechtpartij. Volgens een getuige zou de jongen in gevecht zijn geraakt met een andere jongen, reden onbekend. Bij aankomst van de politie bleek dat de 19-jarige onder invloed verkeerde en een aantal verwondingen had. Hij was niet aanspreekbaar en is overgebracht naar het bureau waar zijn verwondingen zijn onderzocht door een GGD-arts. Na dit onderzoek zal hij verhoord worden.

Aanhoudingen na mishandeling
DRONTEN / BIDDINGHUIZEN Op een camping aan de Spijkweg is afgelopen nacht een 25-jarige man uit Rhenen aangehouden wegens mishandeling van een 32-jarige man uit Scheemda. Het slachtoffer had aan een groep die stond te barbecuen gevraagd of de muziek wat zachter mocht. Daaraan werd in eerste instantie na aandringen van de bewaking gehoor gegeven, maar daarna ging de muziek weer luider. Op zijn tweede vraag kreeg de man een klap op zijn hoofd van de verdachte. Kort daarop werd de 25-jarige aangehouden door de politie en overgebracht naar het bureau. Bij de 32-jarige werd een lichte hersenschudding geconstateerd door de GGD.

EMMELOORD Na een ruzie tussen een 22-jarige man uit Emmeloord en een 36-jarige man zonder woon- of verblijfplaats is een 34-jarige man uit Emmeloord gewond geraakt toen hij beide partijen wilde scheiden. De 22-jarige gaf het slachtoffer daarop een aantal klappen met een bierflesje op zijn hoofd. Zowel dader als slachtoffer verkeerden onder invloed. De 34-jarige is voor zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

LELYSTAD Na een mishandeling bij een winkel aan de Neringweg is zaterdagmorgen een 31-jarige man uit Lelystad aangehouden. De verdachte had een echtpaar uit Lelystad (man van 40 en vrouw van 27) geslagen met een paraplu en liep daarna weg. Op aanwijzing van getuigen kon de man bij Het Laar worden aangehouden. Op het bureau verklaarde de verdachte dat hij enkele weken geleden door de hem onbekende vrouw was beledigd, en kwaad was geworden dat ze daar niet met hem over wilde praten toen hij haar weer tegenkwam.

Aanhouding na vernieling
EMMELOORD Een 19-jarige jongen uit Emmeloord is vanmorgen vroeg aangehouden op het Geneveplein wegens het vernielen van een schoolhek. De jongen maakte deel uit van een groepje van zeven jongeren die vanaf de Lange Nering vernielingen pleegde aan straatmeubilair. De jongen is overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Op de A6 bij Lelystad is donderdagavond bij een aanrijding een 19-jarige vrouw uit Emmeloord gewond geraakt. De vrouw zat als passagier in een auto met drie andere personen (1 uit Amsterdam en 2 uit Lelystad), die op de rechterbaan van de A6 van Lelystad richting Amsterdam reed. Door spoorvorming en harde regen raakte het voertuig in een slip en reed tegen de auto van een 23-jarige man uit Emmeloord, waarna ze aan de linkerkant van de weg tegen een lantarenpaal botsten en in de sloot over de kop sloegen. De 19-jarige is met nekletsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. Ook de bijrijdster uit de aangereden auto is ter controle naar het Flevoziekenhuis gereden. De overige inzittenden zijn ter plaatse onderzocht en konden naar huis. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Bromfietscontrole Noordoostpolder
EMMELOORD Bij een bromfietscontrole in het kader van Easy Rider zijn zaterdagavond tussen 20.30 en 21.20 uur op de DDR-brug tussen de erven en het wijkpark de Fjord een aantal bromfietsers gecontroleerd. Er zijn in totaal 7 bekeuringen uitgeschreven: 4 voor rijden op het fietspad, 1 voor rijden zonder helm, 1 voor onverzekerd rijden en 1 voor rijden zonder bromfietscertificaat.

Rijden onder invloed
DRONTEN Een 26-jarige automobilist uit Leeuwarden is vanmorgen vroeg aangehouden op de Ellerweg wegens rijden onder invloed. Omdat de man nogal slingerend reed hield de politie hem aan en liet hem blazen, met als resultaat 625 UG/L (1.45 promille). Zijn rijbewijs is ingenomen.

URK Op de Domineesweg is vanmorgen vroeg een 36-jarige automobilist uit Urk aangehouden wegens rijden onder invloed. Tijdens een controle werd de man staande gehouden en blies 525 UG/L (1.2 promille). Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 5 uren.

ALMERE Na een melding is een 34-jarige automobilist uit Almere op de Spoordreef aangehouden wegens rijden onder invloed. Vanaf de Waddendreef zag de politie de man al slingerend rijden. Na zijn aanhouding blies de man 475 UG/L (1.1 promille). Hij kreeg een rijverbod van 4 uren en een proces verbaal.

Deel: ' Politiebericht Flevoland '
Lees ook