Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 22-07-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding diefstal kratten
TOLLEBEEK Zaterdagmiddag is een 30-jarige man uit Tollebeek aangehouden voor diefstal van statiegeldkratten bij een supermarkt aan de St. Hubertusplaats. Een buurtbewoner had hem betrapt en belde de politie. De verdachte is even later bij de Patrijzenstraat aangehouden. Hij is voor nader onderzoek op het politiebureau Emmeloord in verzekering gesteld.

Te hard, rijbewijs kwijt
NOORDOOSTPOLDER Een 37-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagavond op de A6 aangehouden voor te hard rijden. Surveillerende agenten merkten hem bij Bant op en zetten de achtervolging in. De Groninger werd gekolkt met een snelheid van 188 km/uur (gecorrigeerde snelheid) waar maximaal 120 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

ZEEWOLDE Op de Slingerweg is zaterdagavond een 34-jarige automobilist uit Ermelo aangehouden voor te hard rijden. Hij werd geklokt op 154 km/uur (gecorrigeerd) waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
NOORDOOSTPOLDER Zaterdagavond is een 38-jarige automobilist uit Zeewolde op de A6 aangehouden voor rijden onder invloed. De politie zag dat hij slingerend over de A6 reed. Bij aankomst bij het politiebureau in Emmeloord gedroeg de man zich recalcitrant en weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs bleek niet geldig en is ingevorderd. Hij is met een rijverbod van 24 uur weer heengezonden. Echter, zondagochtend vroeg zag een agent, die hem s avonds had aangehouden had en op weg was naar huis, hem weer in zijn auto rijden. Op de Muntweg werd hij wederom aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Zijn auto is in beslag genomen.

DRONTEN Op de Manegelaan is zaterdagnacht een 39-jarige automobilist uit Dronten aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed over de Walvisstraat en ging er, bij het zien van de politie, met gezwinde spoed vandoor. Na een korte achtervolging kon hij aangehouden worden. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 2,02 (890 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding mishandeling
MARKNESSE Een 17-jarige Urker is zaterdagnacht aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij wordt ervan verdacht in een uitgaansgelegenheid aan de Breestraat een 16-jarige jongen uit Tollebeek in zijn gezicht verwond te hebben met een kapot bierglas. De Urker is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Brand bij school
DRONTEN De brandweer heeft zaterdagnacht een brand moeten blussen in een schuurtje bij een school aan de Lijzijde. De politie vermoedt dat het hier gaat om brandstichting.

Aanhouding vervalsing
LELYSTAD Surveillerende agenten zagen zaterdagmorgen op het station twee personen liggen slapen in een wachthokje. De een kon zich identificeren en werd, omdat hij niet in het bezit was van een vervoersbewijs, weggestuurd. De ander had geen legitimatie bij zich en werd overgebracht naar het politiebureau. Het woonadres en de namen die hij daar opgaf, bleken niet juist. De, na wat later bleek, 18-jarige man uit Vlissingen, had bankpapieren bij zich die niet van hem bleken te zijn, maar te zijn gestolen in Amsterdam. Hij is op verdenking van vervalsing van bankpapieren aangehouden en overgedragen aan de politie Amsterdam-Amstelland.

Autobrand
LELYSTAD De auto van een 32-jarige Amsterdammer is zaterdagavond op een parkeerplaats aan de A6 volledig uitgebrand. De man had tijdens het rijden een brandlucht geroken en was gestopt. Toen hij zijn motorkap opendeed, zag hij vuur. De auto is afgevoerd. De Amsterdammer bleef ongedeerd.

Gevallen met fiets
ALMERE Een 61-jarige fietsster uit Groningen is zaterdagmiddag op de Rembrandtweg ten val gekomen. Ze verklaarde tegenover de politie dat ze had moeten uitwijken voor een auto. De vrouw brak hierbij haar duim.

Aanrijding snorfiets en auto
ALMERE Zaterdagavond is op het Penseelpad een 17-jarige snorfietsster uit Almere licht gewond geraakt bij een aanrijding. Ze reed over het Penseelpad en zag bij het oversteken van de Josef Israëlstraat een 45-jarige automobilist uit Almere die voor haar van rechts kwam over het hoofd. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. Ze is met lichte verwondingen aan knieën en hand per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Na behandeling mocht ze weer naar huis.

Aanhouding huisvredebreuk
ALMERE Zaterdagnacht is in een uitgaansgelegenheid aan de Wagenmakerbaan een 42-jarige Amsterdammer aangehouden voor huisvredebreuk. Omdat de man zich in beschonken toestand bevond, vroeg het personeel hem het pand te verlaten. Toen hij daaraan geen gehoor gaf, werd de politie ingeschakeld. Nadat de politie hem nogmaals twee keer sommeerde weg te gaan en hij ook daaraan geen gehoor gaf, is hij aangehouden. Omdat hij zich verzette tegen aanhouding is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Aanhoudingen autodiefstal
ALMERE Zaterdagnacht zijn twee mannen van 30 jaar uit Alkmaar en Rotterdam aangehouden op verdenking van autodiefstal. Surveillerende agenten troffen de mannen aan in een auto die geparkeerd stond aan de Dokkumlaan. De auto bleek gestolen te zijn. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Inbraak autos
ALMERE Zaterdagnacht zijn op de Dokkumlaan tenminste vier autos opengebroken. Getuigen hadden gezien dat een groepje jongeren autoruiten ingooiden en een aantal goederen meenamen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De politie is ervan overtuigd dat dit geen verband houdt met de mannen die in dezelfde straat zijn aangehouden voor autodiefstal (zie persbericht hierboven).

Deel: ' Politiebericht Flevoland '
Lees ook