Politiebericht Flevoland: gehele regio 29-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Aanrijdingen met gewonden
RUTTEN Op de A-6, tussen Lemmer en Bant, kwam zaterdagmorgen een 34-jarige automobilist uit Amsterdam tijdens het inhalen met de linker wielen in de berm. Hij corrigeerde, raakte in een slip en kwam tegen een boom in de rechter berm tot stilstand. Zijn 32-jarige echtgenote liep licht letsel op aan het gelaat en kon ter plaatse door medewerkers van de GGD worden behandeld.

TOLLEBEEK Een 20-jarige automobilist uit Emmeloord is zaterdagnacht door onbekende oorzaak op de Zuidwesterringweg met zijn auto naast de weg terecht gekomen. De auto eindigde in een weiland en raakte zwaar beschadigd. De bestuurder liep letsel op. Hij is door de GGD gestabiliseerd en overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. De man riekte naar het inwendig gebruik van alcoholhoudende drank. Er is een bloedproef afgenomen.

Aanhouding na bedreiging
LELYSTAD Een 19-jarige inwoner van Lelystad bedreigde zaterdagavond in een horeca-onderneming aan de Middenweg een portier en de eigenaar met brandstichting. De man vertoonde agressief gedrag en is door de bedreigden vastgehouden en aan de politie overgedragen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Ook in de cel bleef de verdachte zich agressief gedragen.

Alcoholcontrole te water
ALMERE Zaterdagmiddag heeft de politie weer een controle uitgevoerd naar het alcoholgebruik onder de watersportrecreanten. In samenwerking met de politieregio`s Gooi- en Vechtstreek en Utrecht en het Korps Landelijke Politiediensten werd gecontroleerd op het Nijkerkernauw, het Eemmeer, het Gooimeer, het IJ en het Markermeer. Politie Flevoland nam aan de controle deel met één snelle motorboot. Zij controleerden 12 snelle motorboten, waarbij alles in orde bleek te zijn. (Politie Gooi- en Vechtstreek verzorgt het persbericht over de totale controle)

Lasercontrole op de Vormtweg
URK Tijdens een korte controle met de lasergun op de Vormtweg werden vier autos genoteerd voor overschrijding van de maximumsnelheid (hoogste snelheid 100 km/u). Verder werden er drie opgevoerde bromfietsen aangehouden en bleek 1 bromfietser 335 ug/l (0,76 promille) alcohol in het bloed te hebben.
De controle werd uitgevoerd in verband met het grote aantal wandelaars nabij de aan de Vormtweg gelegen camping.

Poging tot overval op supermarkt
LELYSTAD Een onbekende man heeft zaterdagavond een supermarkt aan de Passage overvallen. De man kwam even voor acht uur de winkel binnen. Hij bedreigde een medewerkster van de informatiebalie met een mes en sommeerde haar al het geld te pakken. De medewerkster begon te gillen, waarop de man haar losliet. Hierna rende zij naar de kassas. De man volgde haar, maar verdween hierna zonder buit door de hoofdingang. Net voor de overval stond er bij de informatiebalie een onbekende man, die een potje Norit kocht. De politie wil graag met deze man in contact komen en verzoekt ook andere getuigen zich te melden (0900-8844).

Gewonde bij overval in woning
ALMERE Zaterdagavond drongen twee mannen, gewapend met vuistvuurwapens, door de openstaande achterdeur een woning in de Voorjaarsstraat binnen. De bewoners werden gedwongen hun sieraden af te geven en op de grond te gaan liggen, waarna zij geboeid werden. Op dat moment kwam een 26-jarig familielid van de bewoners uit Curacao aan de voordeur. Eén van de overvallers opende de voordeur, probeerde de man naar binnen te trekken en schoot bij de hierop volgende worsteling het familielid in de schouder. Het slachtoffer hield zich voor dood en zag even later kans weg te rennen. Achtervolgd door een van de overvallers belde hij in de Februaristraat bij een willekeurig huis aan. Hierop verdwenen de verdachten. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zijn letsel is niet levensbedreigend.

Kort na de overval hield de politie op de Dublinhof een auto aan, waarin zich drie personen bevonden. Twee van hen voldeden aan het door de slachtoffers opgegeven signalement. Alle drie inzittenden van de auto (inwoners van Almere, 32, 31 en 19 jaar) zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Mishandeling
URK Een 16-jarige jongen uit Urk is zaterdagavond op de Pyramideweg door een onbekende man mishandeld. De jongen liet zijn hond onaangelijnd uit, toen hij een woordenwisseling kreeg kreeg met een fietsende man, die twee honden uitliet, eveneens onaangelijnd. Het slachtoffer kreeg schoppen tegen het hoofd en in de buik. Hij is enkele minuten buiten bewustzijn geweest en heeft verwondingen aan het hoofd opgelopen. Naar de dader wordt een onderzoek ingesteld.

Vals geld en bedreiging
ALMERE Een 19-jarige Amsterdammer heeft zaterdagnacht in een horeca-onderneming aan het Festivalplein geprobeerd te betalen met een vals biljet van honderd gulden. De medewerkster aan de bar zag dat en hield de man aan de praat. De man is door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De verdachte toonde zich agressief en uitte mondelinge bedreigingen naar de agenten.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Groenhof werd zaterdagavond tijdens een bromfietscontrole een 40-jarige bromfietser uit Almere betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 605 ug/l (1,37 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

URK Op de Rotholm werd zaterdagnacht bij een routinecontrole een 22-jarige Urker automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 370 ug/l (0,84 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Flevoland '
Lees ook