Politiebericht Flevoland: gehele regio 7-10-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-51401952

Gezocht
URK De politie is op zoek naar de bromfietser die op zaterdag rond half 11 s avonds volgens een getuige op de Lange Riet een 21-jarige fietser van zijn fiets reed. De fietser raakte gewond aan zijn been en moest in het ziekenhuis behandeld worden. De bromfietser of getuigen die meer weten, worden verzocht zich op het politiebureau te Urk te melden. Volgens de verklaringen reed de bromfietser op de linker weghelft. Deze reed de voor hem of haar tegenmoetkomende fietser van zijn fiets en is zonder te stoppen doorgereden.

Aanhoudingen
EMMELOORD De politie hield zaterdagnacht op de Kamperweg twee mannen (20-jarige uit Emmeloord en 23-jarige uit Emmen) op heterdaad aan voor het stelen van verkeersborden. Surveillerende agenten zagen op de Kamerweg een auto achteruit in de berm rijden. Zij spraken de bestuurder aan en zagen in de auto een verkeersbord liggen. In de achterbak lag er nog een. De bestuurder en zijn bijrijder verklaarden de borden langs de weg gevonden te hebben. Beide mannen zijn aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politebureau. Bij een huiszoeking van een van de verdachten vonden de agenten een derde verkeersbord. De verdachten deden afstand van de borden. Deze worden aan de rechtmatige eigenaar teruggeven. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

ALMERE Zaterdagmiddag hield de politie een 42-jarige inwoner van Almere aan voor schennis der eerbaarheid. Agenten kregen de melding dat een man op het Spoorbaanpad voorbijgangers lastig viel (door zijn broek te laten vallen). De politie trof de verdachte die voldeed aan het signalement, daar aan. De agenten hielden de man aan en brachten deze geboeid voor nader verhoor over naar het politiebureau. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Alcohol
Controle
LELYSTAD Zaterdagavond en nacht hield de politie een alcoholcontrole. Op 6 lokaties voerden agenten controles uit. In totaal lieten zij 256 de blaastest doen. Daarvan had 12% alcohol genuttigd, 2% kreeg proces-verbaal. Tijdens deze controle hielden agenten een 45-jarige Lelystedeling s avonds aan op de Larserdreef voor het rijden onder invloed. Omdat de bestuurder al eerder hiervoor aangehouden was, zijn zijn rijbewijs en auto in beslag genomen. Op het politiebureau blies de verdachte 415 ug/l (0,94 promille). Na verhoor is de verdachte heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Verder hielden agenten op dezelfde dreef een 28-jarige automobilist uit Almere aan. Op het politiebureau was het resultaat van zijn ademanalyse 545 ug/l (1,24 promille). Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Na verhoor is de inwoner van Almere heengezonden. Ook tegen deze verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Op de Houtribdreef zijn een 56-jarige Lelystedeling en een 36-jarige Lelystedeling aangehouden. Op het politiebureau bliezen de automobilisten respectievelijk 265 ug/l (0,60 promille) en 475 ug/l (1,08 promille). De 56-jarige is met een rijverbod van 1 uur heengezonden. De 36-jarige met een rijverbod van 4 uur. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Op de Zuigerplasdreef hielden controlerende agenten een 44-jarige bestuurder uit Badhoevedorp aan. Het resultaat van de ademanalyse op het politiebureau was 305 ug/l (0,69 promille). Met een rijverbod van 2 uur is deze verdachte heengezonden. Ook tegen deze bestuurder wordt proces-verbaal gemaakt.

ZEEWOLDE Surveillerende agenten hielden zaterdagnacht op de Dasselaarweg een 21-jarige automobilist uit Zeewolde aan voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 250 ug/l (0,57 promille). Hij kreeg 1 uur rijverbod. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

URK Zaterdagnacht hield de politie een 43-jarige Urker op de Kooltuinen aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de auto rijden en zagen dat deze een aantal keren geen richting aangaf. Ze hielden de bestuurder staande en vermoedden dat de man alcohol genuttigd had. Op het politiebureau blies de verdachte 815 ug/l (1,85 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de Urker wordt proces-verbaal opgemaakt. Met een rijverbod van 10 uur is hij heengezonden.

Toezicht bij de horeca en het uitgaan
ALMERE De politie hield horecatoezicht op de Grote Markt. Er deden zich geen bijzonderheden voor.

ALMERE De politie kreeg een melding van geluidsoverlast bij een horecagelegenheid op het Botplein. Agenten probeerden boven de geluidsoverlast heen contact met klanten binnen te krijgen, maar alles was afgesloten. Uiteindelijk hield de muziek op en spraken agenten de eigenaar hierop aan. Tegen de eigenaar wordt ook proces-verbaal voor overtreding sluitings- en vergunningvoorwaarden opgemaakt.

DRONTEN Agenten hielden zaterdagavond en nacht toezicht in het kader van Veilig Uitgaan. De uitgaansavond verliep rustig. Een jongere uit Emmeloord beledigde een politieagent. De jongen is hierover aangesproken.

LELYSTAD Net zoals vrijdag hield de politie zaterdag toezicht op de horeca in Lelystad. Er deden zich geen bijzonderheden voor. Agenten vroegen weer klanten die met glazen buiten stonden, naar binnen te gaan.

Ruiten beklad
EMMELOORD De politie kreeg zaterdag melding dat de ramen van een winkel op de Noordzijde beklad waren met een racistische leusde gericht tegen Bin Laden en moslims. Deze tekst is vermoedelijk met filtstift op twee ramen aangebracht. De verdachten zijn nog onbekend.

Modder op wegen
NOORDOOSTPOLDER Op verschillende wegen in de polder ligt modder. Tijdens regen, zoals zaterdagavond, kan de weg daardoor glad worden. Voorzichtigheid is hierbij geboden. Mocht de modder afkomstig zijn van (landbouw)voertuigen, worden de bestuurders gevraagd voor de veiligheid van andere weggebruikers- de weg schoon achter te laten.

Fietsenkijkdagen
DRONTEN, EMMELOORD, URK Op zaterdag hield de politie fietsenkijkdagen. Ongeveer 100 inwoners kwamen kijken of hun fiets gevonden was. In totaal zijn 5 fietsen terug bij hun rechtmatige eigenaren.

Brand
ALMERE De politie kreeg een melding van brand in een woning op de Danslaan. Daar vertelde een bewoonster (gegevens niet bekend) dat ze een pan op het vuur had laten staan en weggegaan was. Onderweg dacht ze hieraan en ging terug. Haar woning stond vol rook. Een van haar honden was zoek. De brandweer vond de hond levend terug. De bewoonster moest haar huis luchten om de rook weg te drijven.

Deel: ' Politiebericht Flevoland '
Lees ook