Politiebericht Flevoland: gehele regio 8-09-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Pieperfestival goed verlopen
EMMELOORD Het Pieperfestival dat zaterdagavond plaatsvond op De Deel is goed verlopen. Het festival is zonder noemenswaardige problemen gevierd en de politie hoefde nauwelijks op te treden.

Aanrijdingen met letsel
EMMELOORD Op de Marknesserweg is vrijdagmorgen een 49-jarige automobiliste uit Staphorst licht gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. De vrouw stond stil achter een rij autos tussen de Kuinderweg en de rotonde. Een 33-jarige automobilist uit Meppel zag de rij te laat; hij remde, maar gleed door op het natte wegdek en botste tegen het voertuig van de vrouw, die vervolgens tegen haar voorganger botste. De 49-jarige is met nekklachten per GGD-ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. De auto van de 33-jarige is weggesleept.

ALMERE Bij het uitparkeren in de Almelostraat heeft een 45-jarige bestuurder van een bestelauto (Almere) vrijdagmiddag een 49-jarige Almeerse in een elektrische invalidenwagen aangereden. De man zag haar bij het achteruit rijden over het hoofd. De vrouw is met pijn in haar benen en rug vervoerd naar het Flevoziekenhuis.

LELYSTAD Een 24-jarige bestuurder van een bestelauto uit Hilversum is vanmorgen vroeg met nekklachten overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis nadat hij op de Larserdreef was uitgeweken voor een spookrijder. De man verklaarde dat hij vanaf de A6 richting Zuigerplasdreef reed en op de kruising met de Torenvalkweg plotseling een tegenligger op zijn rijbaan zag. Hij schrok hier zo van dat hij uitweek naar de linkermiddenberm en tegen een paar pallets met stenen tot stilstand kwam. Een GGD-ambulance heeft hem ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Bedrijfsongeval
ALMERE Een 42-jarige man uit Rijssen is vrijdagmiddag zwaar gewond geraakt na een val van een steiger aan de Madridweg. Het slachtoffer was aan het werk bij een pand in aanbouw, maar stapte mis en viel naar beneden op een betonnen muur. Personeel van de opgeroepen traumahelicopter constateerde zwaar hoofd- en nekletsel en gaf direct eerste hulp. Hierna is hij onder politiebegeleiding met een GGD-ambulance overgebracht naar het Amsterdams Medisch Centrum.

Alcoholcontrole
ZEEWOLDE Tijdens een kleine alcoholcontrole afgelopen nacht rondom het Flevoplein zijn 5 automobilisten staande gehouden voor een blaasproef. Zij hadden allen alcohol gedronken, maar vier van de vijf bleven onder het wettelijk strafbare promillage. Een 28-jarige automobilist uit Zeewolde kreeg wel een transactie, omdat hij 315 ug/l (0.7 promille) blies. Na de controle is hij heengezonden.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Afgelopen nacht is in de Punter een 48-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden wegens rijden onder invloed. Surveillerende agenten hielden hem aan omdat hij op de Houtribdreef de hele breedte van de weg en de berm gebruikte als rijbaan. Bij de blaastest blies hij 985 ug/l (2.3 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

EMMELOORD Bij een controle op de Meteorenstraat is afgelopen nacht een 24-jarige automobilist uit Espel aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 500 ug/l (1.15 promille) en kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vijf uren.

ALMERE Op de Waddendreef is afgelopen nacht een 23-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Hij was niet alleen onder invloed, maar reed ook zonder rijbewijs. De man blies 360 ug/l (0.8 promille) en is verhoord. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Flevoland '
Lees ook