Politiebericht Flevoland: gehele regio 22-09-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Aanrijdingen met gewonden
EMMELOORD Bij een aanrijding tussen een bestelauto en een fietser op de kruising van de Boslaan met de Peppellaan is vrijdagmorgen een 12-jarige fietser uit Luttelgeest gewond geraakt. De fietser verleende de 33-jarige bestuurder van de bestelbus uit Delft geen voorrang. Hij is met hoofdletsel door het ambulancepersoneel naar huis gebracht.

LELYSTAD Op de Middendreef zag een 25-jarige automobilist uit Lelystad vrijdagavond te laat dat een voor hem rijdende auto stopte. Hij reed achterop de voor hem rijdende auto. Zijn 22-jarige passagier uit Lelystad en de andere bestuurder, een 38-jarige inwoner van Lelystad, zijn beide met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.

Controle parkeerschijven
EMMELOORD Bij een controle op de naleving van de regels ten aanzien van de parkeerschijven in de blauwe zones in het centrum van Emmeloord zijn vrijdagmiddag veertig overtredingen geconstateerd. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen.

Weed-afval
ZEEWOLDE In de berm langs het Nijkerkerpad trof de politie vrijdagmiddag 35 vuilniszakken aan. In de zakken zat afval van een weed-plantage. Provinciale Waterstaat heeft de rommel opgeruimd.

Aanhouding vandalen
ALMERE Een politieagent, die aan het einde van zijn dienst naar huis ging, zag bij het politiebureau in Almere Haven een paar mannen een voor het bureau geparkeerde politieauto vernielen. De ruitenwissers, de antenne en het linker portier moesten het ontgelden. De verdachten liepen daarna het centrum van Almere Haven in, waar zij even later konden worden ingerekend. Het betrof twee mannen van 23 en 21 jaar uit Amsterdam. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol
LELYSTAD Een 40-jarige automobilist uit Swifterbant werd vrijdagnacht op de Tjalk betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 590 ug/l (1,3 promille). Hij bleek tevens geen rijbewijs te hebben en al eerder voor hetzelfde te zijn aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

LELYSTAD Een 55-jarige automobilist uit Lelystad parkeerde vrijdagnacht onder het oog van de politie zijn auto op de Neringweg op een invalidenparkeerplaats. Bij aanspreken van de man bleek hij alcohol genuttigd te hebben. Hij blies 470 ug/l (1,06 promille) hetgeen hem een proces-verbaal opleverde.

ALMERE Na een tip over een dronken automobilist werd vrijdagnacht op de Grace Kellyweg een 55-jarige automobilist uit Almere aangehouden. De man blies 560 ug/l (1,18 promille) en heeft een proces-verbaal gekregen.

ALMERE In de Lemmerstraat werd vrijdagnacht een 26-jarige automobilist uit Almere betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 430 ug/l (0,92 promille) en heeft eveneens een proces-verbaal gekregen.

LELYSTAD Op de Zuigerplasdreef trok vrijdagnacht een 28-jarige automobilist uit Dronten de aandacht van de politie door zijn hoge snelheid. Hij had alcohol op en blies 575 ug/l (1,3 promille). Hij heeft een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

DRONTEN Een 31-jarige automobilist uit Den Haag werd vrijdagnacht op de Dronterweg gecontroleerd. Hij had alcohol gedronken en blies 985 ug/l (2,18 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt en het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Flevoland '
Lees ook