Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 15-09-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijding auto en motor
MARKNESSE Vrijdagochtend heeft er op de Walcherselaan een aanrijding plaatsgevonden. Een 86-jarige automobilist uit Marknesse verleende waarschijnlijk geen voorrang aan een 47-jarige motorrijder uit Ens. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. De motorrijder is met letsel aan zijn been per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen zijn afgevoerd.

Snelheidscontroles
EMMELOORD De politie heeft donderdagmorgen een snelheidscontrole uitgevoerd op de Nagelerweg. Van de totaal 1230 passanten reden 248 bestuurders te hard. Zij kunnen binnenkort een acceptgiro thuis verwachten.

LELYSTAD De politie heeft donderdag een snelheidscontrole uitgevoerd op de Larserdreef. Van de totaal 1150 passanten reden 41 bestuurders te hard. Op de Oostranddreef reden vrijdag van de 2390 passanten 245 bestuurders te hard. Ook zij kunnen binnenkort een acceptgiro thuis verwachten.

Brand jongerencentrum
EMMELOORD Vrijdagnacht heeft de brandweer met twee bluswagens uit moeten rukken naar het jongerencentrum aan de Meldestraat. Twee medewerkers waren na een feest aan het opruimen toen ze opeens een brandlucht roken. Een buitenmuur bleek in brand te staan. Binnen een mum van tijd stond het pand vol rook. Een van de medewerkers, een 20-jarige man uit Emmeloord, had rook ingeademd en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het pand heeft aanzienlijke rook- en waterschade opgelopen. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken.

Aanrijding auto en fietser
DRONTEN Een 12-jarig meisje uit Swifterbant is vrijdagmiddag op de Rivierendreef gewond geraakt bij een aanrijding. Een 25-jarige automobiliste uit Dronten verklaarde dat ze over de Rivierendreef reed toen er opeens een groep fietsers overstak. Ze remde maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Aanhouding bedreiging
LELYSTAD Vrijdagmiddag is een 21-jarige Lelystedeling aangehouden voor bedreiging. Hij wordt ervan verdacht tegen medewerkers van een eetgelegenheid aan de Kamp een aantal bedreigingen te hebben geuit. Aan de hand van het signalement werd hij in de buurt aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Gevlucht na aanrijding
LELYSTAD Vrijdagavond is een 62-jarige fietser uit Lelystad licht gewond geraakt aan zijn handen en knie nadat hij van achteren werd aangereden door een bromfietser. Direct na de aanrijding wilde de bromfietser wegvluchten maar werd in eerste instantie tegengehouden door de fietser en een getuige. Uiteindelijk wist hij zich toch los te rukken en rende weg. De bromfiets bleek gestolen te zijn. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanhoudingen vernielingen
LELYSTAD De politie heeft vrijdagnacht 5 jongens uit Lelystad (16, 16, 17, 17 en 18 jaar) op heterdaad aangehouden voor vernielingen bij een bedrijf aan de Middendreef. Het vijftal is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Notoire 112-beller aangehouden
ALMERE Vrijdagmorgen is een 45-jarige Almeerder aangehouden nadat hij binnen een half uur 24 keer het alarmnummer 112 had gebeld zonder dat er sprake was van een noodgeval. Na verhoor op het politiebureau is hij weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Snelheidsovertreding
ALMERE Een 50-jarige motorrijder uit Delft is vrijdagmorgen aangehouden nadat hij op de Buitenring geklokt was op 187 km/uur (gecorrigeerde snelheid). Op de Buitenring geldt een maximumsnelheid van 100 km/uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhoudingen poging straatroof
ALMERE De politie heeft vrijdagmiddag twee Almeerse jongens van 13 jaar aangehouden op verdenking van straatroof. Eerder die week hadden ze iemand onder bedreiging willen beroven van mobiele telefoon en geld. Aan de hand van het signalement kon het duo op het Spoorbaanpad aangehouden worden. Bij de fouillering bleek het duo een vlindermes, een balletjespistool en een bankpas die niet van hen was bij zich te dragen. Beide jongens zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Aanhoudingen belediging
ALMERE Vrijdagavond zijn op de Grote Markt twee Almeerse mannen (54 jaar) aangehouden omdat ze agenten die bezig waren met het uitschrijven van een parkeerboete, hadden beledigd. Het duo is geboeid overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. Een derde persoon, een 20-jarige Almeerder, was het kennelijk niet eens met de aanhoudingen en uitte ook beledigende opmerkingen in de richting van de agenten. Hij is na verhoor weer heengezonden.

Deel: ' Politiebericht Flevoland '
Lees ook