Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 16-09-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Rijden onder invloed
EMMELOORD Zaterdagmiddag is op de Wittesteijn een 40-jarige automobilist uit Swifterbant aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,42 (625 ug/l). Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 7 uur. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Openbaar dronkenschap
MARKNESSE Zaterdagavond is op de Breestraat een 23-jarige man uit Luttelgeest aangehouden wegens openbaar dronkenschap en het nuttigen van alcoholische dranken op straat. Hij is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden.

Aanhouding vernieling bestelbus
URK De politie heeft zaterdagavond dankzij de beschrijving van een getuige een 17-jarige Urker aan kunnen houden. Hij wordt ervan verdacht eerder die avond aan de Industrierondweg een bestelbus te hebben vernield. De jongen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Kop-staartbotsing op A6
LELYSTAD Zaterdagmiddag heeft zich op de A6 richting Lelystad een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 25-jarige automobilist uit Surhuisterveen bemerkte kennelijk te laat dat zijn voorgangster, een 18-jarige automobiliste uit Dronten, afremde en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Beide bestuurders zijn voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis, maar mochten na behandeling weer naar huis.

Kop-staartbotsing Stedendreef
ALMERE Op de Stedendreef heeft zich zaterdagmiddag een kop-staartbotsing voorgedaan waarbij drie autos betrokken raakten. Een 54-jarige automobilist uit Almere zag waarschijnlijk te laat dat de autos voor hem afremde bij de afslag Middelburgweg. Hij reed achterop de auto van een 36-jarige vrouw uit Almere, die weer doorschoot achterop de auto van een 25-jarige Almeerder. De passagiere van de 25-jarige, een 24-jarige Almeerse, is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Onder invloed van fiets gevallen
ALMERE Zaterdagavond is een 45-jarige Almeerder op de James Stewartstraat van zijn fiets gevallen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan lichte verwondingen aan zijn hoofd. Vervolgens is de man aangehouden voor openbaar dronkenschap. De man is ter ontnuchtering ingesloten en zondagmorgen na verhoor weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Openlijke geweldpleging
ALMERE Zaterdagavond kwam bij de politie een melding binnen dat een grote groep personen op de Genevestraat aan het vechten waren. Ter plaatse bleek het een uit de hand gelopen ruzie waarbij een 23-jarige Almeerder een 33-jarige plaatsgenoot had geslagen met een schep. Beiden werden per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis voor behandeling. Zij zijn, samen met nog 4 Almeerders (18, 19, 20 en 22 jaar) en een 19-jarige Amsterdammer, aangehouden voor openlijke geweldpleging en overgebracht naar het politiebureau. Deze 4 Almeerders zijn na verhoor weer heengezonden. De 23- en 33-jarige Almeerders en de Amsterdammer zijn nog voor nader onderzoek ingesloten. De schep is in beslag genomen.

Aanhouding vernieling fietsen
ALMERE Zaterdagnacht is een 17-jarige Almeerder aangehouden voor vernieling van fietsen. Een getuige had hem op het Stationsplein met fietsen zien gooien en voor de nodige overlast zorgen. Aan de hand van het signalement kon de jongen aangehouden worden. Na verhoor op het politiebureau is hij weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding bezit wapen
ALMERE Aan de hand van enkele tips van getuigen kon de politie zaterdagnacht op de Grote Markt een 18-jarige Almeerder aanhouden voor het bezit van een vuurwapen. Hij ontkende in eerste instantie iets bij zich te hebben, maar tijdens fouillering troffen de agenten een geladen startpistool aan. De jongen is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Brandjes
ALMERE De brandweer heeft zaterdagnacht twee autobranden aan de Urkwal en de Vollenhoveschans en een brandje in een vuilnisbak aan het Raaltepad moeten blussen. De twee autos zijn afgesleept. Niemand raakte gewond. De politie gaat ervan uit dat deze brandjes zijn aangestoken.

Aanhouding vernieling ruit
ALMERE Zaterdagnacht is een 20-jarige Almeerder aangehouden nadat hij een steen door een ruit had gegooid bij een eetgelegenheid aan het Deventerpad. Volgens getuigen was de man kennelijk niet tevreden over de service aldaar, ging weg, kwam even later terug en gooide een steen door de ruit. Aan de hand van het signalement kon de man even later aangehouden worden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Deel: ' Politiebericht Flevoland '
Lees ook