Politiebericht Friesland: Friesland 23-07-2001
Politieberichten van 23/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Joure: vernieling
Maandag omstreeks 03.00 uur kreeg een asielzoeker voor een horecagelegenheid aan de Midstraat moeilijkheden met de bezoekers. De asielzoeker, een 29-jarige man, bedreigde de bezoekers met een gummistok. Door de bezoekers werd de gummistok van de man afgepakt, waarna de man wegliep naar het asielzoekerscentrum aan de Boeresingel. Bij het AZC vernielde de verdachte een ruit van het receptiegebouw. De verdachte werd door medewerkers van het AZC aangehouden en overgedragen aan de politie. De gummistok werd later door de bezoekers aan de politie overhandigd. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en hij werd ingesloten.

Leeuwarden: diefstal auto
Het afgelopen weekend werd vanaf het Molenpad te Leeuwarden een personenauto, merk Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken SY-60-VS, weggenomen. De eigenaresse, een 40-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen; brand droogtrommel
Maandag omstreeks 02.15 uur werd een bewoonster van een woning aan de Trekker wakker. Zij rook een brandlucht en zag dat de slaapkamer vol rook stond. Haar vriend, 24 jaar, ging op onderzoek uit en zag dat de droogtrommel in de brand stond en waarschuwde de brandweer. De droogtrommel had men voordat men naar bed ging aangezet. De brandweer heeft de droogtrommel naar buiten getild. De droogtrommel kan als verloren worden beschouwd. De gehele woning liep rookschade op.

Drachten; inbraak winkel
Maandag omstreeks 04.30 uur werd ingebroken in een winkel aan het Raadhuisplein. Ter plaatse bleek dat een winkelruit uit de sponning was gehaald. In de winkel werden een tweetal vitrines opengebroken en de daarin aanwezige mobiele telefoons, camera`s en autoradio`s werden meegenomen. Een medewerker van de winkel, een 41-jarige inwoner van Schilwolde, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: inbraak woning
Van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Graspieper. Via een gaatje te boren in het raamkozijn, werd dit geopend. In de woonkamer werd de contactsleutel van de auto aangetroffen, die op het erf naast de woning stond. De auto, een Mercedes Benz Ml 320, kleur groen, voorzien van het Duitse kenteken KSK 5060, werd gestolen. Tevens werd uit de woning nog een videocamera weggenomen. De eigenaar, een 53-jarige inwoner van het Duitse Hofgeismar, heeft aangifte gedaan.

Garyp: inbraak kantine
Het afgelopen weekend werd ingebroken in de kantine van de hondenclub aan het Easterein. Met een steen werd een ruit van de toegangsdeur vernield. Uit de kantine werden een stereotoren met mengpaneel en 15 cd`s weggenomen. Een lid van de hondenclub, een 63-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Drachten: man overleden
Maandag omstreeks 08.30 uur stond een 71-jarige man met zijn vrouw op de bus te wachten bij het Marathonhotel aan de Eikesingel om een dagje naar Amsterdam te gaan. Het echtpaar stond in de rij en plotseling werd de man onwel. Hij zakte in elkaar en overleed ter plaatse.Het stoffelijk overschot werd overgebracht naar het mortuarium

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland 23/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur) '
Lees ook