Politiebericht Friesland: Friesland 8-08-2001
Politieberichten van 7/8 (13.00 uur) t/m 8/8 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak
Afgelopen weekend werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Weerd. Door vernieling van een ruit aan de achterzijde was men het pand binnengekomen. Uit het pand werd een paar duizend gulden weggenomen. Een medewerkster een 21-jarige inwoonster van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: diefstal portemonnee
Dinsdag omstreeks 13.00 uur zat een 30-jarige inwoner van Heerenveen met een aantal vrienden een jointje te roken in een coffeeshop aan de Gedempte Molenwijk. Hij had de portemonnee voor hem op de bar neergelegd. Op een gegeven moment was deze verdwenen. Hierop vroeg hij aan een onbekende man, die naast hem zat of deze zijn portemonnee gezien had. De man stond op en liep naar de Wc. Hij sloot zichzelf op en spoelde de Wc diverse keren door. Toen deze man uit de Wc kwam, was hij niet in het bezit van de portemonnee. De benadeelde keek toen in de Wc en voelde met zijn hand dat de portemonnee in de zwanenhals van het toilet zat. Hij heeft hem hier uitgehaald. Het geld(nog geen honderd gulden) bleek er te zijn uitgehaald. De man, die zichzelf opsloot op de Wc, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Burdaard: inbraak kerk
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in de kerk aan de Ds. R.H. Kuiperstraat. Via het openbreken van een deur aan de achterzijde kwam men de kerk binnen. Het gehele gebouw werd doorzocht. Kasten en laden werden geopend. In de consistorie werd een kast opengebroken en het daarin aanwezige geld werd weggenomen. Een 35-jarige inwoonster van Burdaard heeft namens de kerk aangifte gedaan.

Joure: diefstal boot
Afgelopen week werd van het terrein van de Jouster Watersportvereniging aan de Groene Dijk een boot, met daarachter een 7,5 pk Evinrude buitenboordmotor, weggenomen. De eigenaar van de boot, een 18-jarige inwoner van Joure, heeft aangifte gedaan.

Sneek: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 17.10 uur werd in een winkel aan de Oosterdijk een 30-jarige inwoner van Sneek aangehouden. De verdachte had in de winkel een spijkerbroek gestolen en wilde daarmee de winkel uitlopen. Hij werd door het personeel aangehouden. Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens het bedrijf aangifte. Verder bleek dat de verdachte nog een trainingspak bij zich had, dat ook gestolen bleek te zijn. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en de gestolen goederen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Terwispel: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 16.50 uur reed een 21-jarige inwoonster van Tijnje met haar auto over de Koaibosk. Zij kwam uit de richting Gorredijk en reed in de richting Nij Beets. Op een gegeven moment kwam de bestuurster met de wielen van haar auto in de berm terecht en bij de daarop volgende stuurcorrectie verloor zij de macht over het stuur en kwam op de andere weghelft in botsing met een personenauto, die werd bestuurd door een 38-jarige inwoonster van Lippenhuizen. De inwoonster uit Tijnje raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: doorrijden na aanrijding
Dinsdag omstreeks 19.00 uur reed een 46-jarige inwoner van Leeuwarden met zijn auto over de James Wattstraat. Hij wilde vervolgens linksaf de Zwettestraat inrijden. Op dat moment kwamen twee personenauto`s met vrij hoge snelheid vanaf het viaduct de James Wattstraat inrijden. De voorste auto botste tegen de rechterzijkant van de auto van de Leeuwarder. De veroorzaker reed door en kwam verderop in de James Wattstraat tot stilstand. De bestuurder liet de beschadigde auto achter en ging er vandoor zonder zijn identiteit bekend te maken. De auto werd in beslag genomen en overgebracht naar het bureau. Naar de identiteit van de bestuurder wordt een onderzoek ingesteld.

Surhuisterveen: onder invloed
Dinsdag omstreeks 21.30 uur werd op de Vierhuisterweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Augustinusga, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 950 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 12 uren. Aan het bureau bleek verder dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Dit was sinds 1997 ongeldig verklaard. De auto van de man werd in beslag genomen.

Joure: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks 22.30 uur vond op het verkeersplein Joure een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een bestelauto met aanhangwagen kwam uit de richting Lemmer en reed het verkeersplein op toen de aanhangwagen begon te scharen. De aanhangwagen raakte een waarschuwingsbord en de dissel van de aanhangwagen brak af, waarna de aanhangwagen op zijn kop in de middenberm terechtkwam. De bestuurder bracht zijn auto tot stilstand en is daarna weggelopen. De bestuurder, een 59-jarige inwoner van Reduzum, werd iets verderop aangetroffen. De man bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 805 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uren. Bovendien bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.20 uur werd op de Nieuwestad een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 665 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kollum: onwelwording
Dinsdag omstreeks 23.00 uur reed een 70-jarige inwoonster van Kollum met haar auto over de Willem Loreweg. Zij kwam met haar auto in de berm terecht en is vervolgens in de sloot naast de weg tot stilstand gekomen. De vrouw is suikerpatiënt en het bleek dat zij een te laag suikergehalte had, waardoor zij een black-out heeft gekregen. De vrouw raakte niet gewond. Het ambulancepersoneel heeft haar ter plaatse behandeld en naar huis gebracht.

Goutum: bromfietser onder invloed
Woensdag omstreeks 01.35 uur kwam er een melding binnen dat op de Waldwei, komende uit de richting Drachten een bromfietser zonder verlichting reed. Onder Goutum de desbetreffende bromfietser aangetroffen. De man reed inderdaad zonder verlichting. Op een stopteken werd door de bestuurder niet gereageerd. Ook nadat de optische en geluidssignalen in werking waren gesteld, bleef de bestuurder gewoon doorrijden. Op de Werpsterhoek sloeg de bestuurder rechtsaf en vervolgde zijn weg over de Overijsselseweg in de richting Leeuwarden. Bij de verkeerslichten Goutum de bestuurder, een 35-jarige inwoner van Drachten, tot stoppen gedwongen. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 585 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod voor 6 uren. De verdachte werd ingesloten, daar de bromfiets vermoedelijk in Drachten gestolen bleek te zijn.

Bakkeveen; inbraak kantine
Dinsdag tussen 22.10 en 22.30 uur werd ingebroken in de kantine van de tennisclub `Dundelle` aan de Mjumster Wei. De toegangsdeur was opengebroken. Uit de kantine werden een radio/cd-speler inclusief twee boxen, een geldkistje met wisselgeld (klein bedrag) en gsm weggenomen. De penningmeester van de club, een 44-jarige inwoner van Zevenhuizen Gn, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak woning
Gedurende de vakantie van de bewoners werd ingebroken in een woning aan het Van Haersmaplein. Via de `gaatjesboormethode` kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een videorecorder met afstandsbediening, een ring, een horloge, tafelzilver, een mobiele telefoon en 45 cd`s weggenomen. De bewoner, een 60-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland Friesland '
Lees ook