Politiebericht Friesland: Friesland 3-10-2001
Politieberichten van 2/10 (13.00 uur) t/m 3/10 (07.00 uur)

Heerenveen: verkrachting
Op donderdagavond 27september omstreeks 20:00 uur vond nabij een parkje aan de Tolhuisweg, een verkrachting plaats van een 16-jarig meisje. Het slachtoffer fietste in zuidelijke richting over de secundaire rijbaan van de Tolhuisweg en werd ter hoogte van het parkje door een onbekende man van de fiets getrokken en verkracht. Door het slachtoffer werd het volgende signalement van de dader gegeven. Manspersoon, leeftijd rond de 30 jaar, slank postuur, lengte tussen de
1.80 en 1.90m. Hij droeg een korte groene jas. Verder had hij donker haar met blonde lokken. De man had een duidelijk zichtbare tatoeage in zijn hals. De politie verzoekt getuigen, welke die avond iets gezien hebben, dan wel getuigen die op grond van het gegeven signalement iemand menen te herkennen, zich tijdens kantooruren te melden via het telefoonnummer 058-8807638, afdeling Jeugd- en zedenzaken Heerenveen. Het spreekt voor zich dat alle informatie strikt vertrouwelijk wordt behandeld.

Bolsward: doorrijden na aanrijding
Dinsdag omstreeks 11.00 uur parkeerde een 23-jarige inwoonster van Bolsward haar auto op het parkeerterrein van de Nieuwmarkt achter de HEMA. Toen zij haar auto parkeerde had deze geen schade. Toen zij terugkwam bij haar auto, zag ze dat de linker achterdeur was ingedeukt. Gezien de schade moet dit gebeurd zijn door een motorvoertuig. Degene die de schade heeft veroorzaakt, is echter doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Het schadebedrag wordt geraamd op ongeveer f 2000.- De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Dokkum: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 11.45 uur reed een bestuurster van een personenauto vanuit een uitrit linksaf de Holwerderweg op. De bestuurster, een 43-jarige inwoonster van Metslawier, reed reeds een 30 meter op de Holwerderweg toen zij achter haar een klap hoorde. Zij bracht daarop haar auto tot stilstand. Zij had een personenauto, die zij voorrang had moeten verlenen over het hoofd gezien. De bestuurder van deze auto, een 20-jarige inwoner van Dokkum, was om een aanrijding te voorkomen naar links uitgeweken en kwam daarbij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer frontaal in botsing met een personenauto, die werd bestuurd door een 42-jarige inwoner van Holwerd. Deze bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum en kon na behandeling weer naar huis. De auto van de bestuurster uit Metslawier werd niet geraakt, de andere twee auto`s werden totaal vernield.

Heerenveen: inbraak woning
Maandag tussen 08.30 en 13.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Zuiderstraat. Hoe men is binnengekomen, werd niet duidelijk. Mogelijk is er gebruik gemaakt van een valse sleutel. Uit een beurs, die in een lade lag, werd een paar honderd gulden weggenomen. De bewoonster een 37-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Dronrijp: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Hearewei. Via vernieling van een ruit, kwam men in de auto. Uit de auto werd een radiocassetterecorder weggenomen. De eigenaar, een 68-jarige inwoner van Dronrijp, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal auto
Van maandag op dinsdag werd vanaf de Valeriusstraat een personenauto, merk VW Golf, kleur groen, voorzien van het kenteken TX-80-BP, gestolen. De eigenaresse, een 41-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Appelscha: mishandeling
Dinsdag omstreeks 16.00 uur werd een groepsleidster van jeugdzorg Friesland op het internaat te Appelscha door een 14-jarige pupil met een bezemsteel in het gezicht geslagen. De groepsleidster, een 44-jarige vrouw, liep een dikke bovenlip en een loszittende tand in de bovenkaak op. De pupil was kwaad geworden omdat hij niet mocht bellen met zijn mentor. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: bromfietsster gevallen
Dinsdag omstreeks 18.30 uur reed een 17-jarige inwoonster van Leeuwarden met haar bromfiets over de Brandemeer. Op een gegeven moment wilde het meisje met haar bromfiets de stoep oprijden. Door de bladeren op het wegdek gleed het voorwiel van de bromfiets weg en kwam zij ten val. Het meisje klaagde over pijn in haar knie en zij werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Leeuwarden: onder invloed
Dinsdag omstreeks 21.00 uur werd op de Humaldastate een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 330 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Engwierum: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 18.00 uur reed een 75-jarige inwoner van Buitenpost vanaf een oprit bij een woning met zijn auto de Mounebuorren op. Hij zag daarbij een van links komende personenauto, die bestuurd werd door een 24-jarige inwoonster van Ee, over het hoofd en verleende geen voorrang. De inwoner van Buitenpost werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum, alwaar een gebroken rib werd geconstateerd. Beide auto`s werden totaal vernield.

Heerenveen: vechtpartij
Dinsdag omstreeks 20.25 uur kwam er een melding binnen dat er op het Kempenaersplein een vechtpartij bezig zou zijn. Ter plaatse was van een vechtpartij geen sprake. Wel werd op de hoek van de Kempenaerssingel met de Bouwe van Ernststraat een grote groep mensen aangetroffen. Deze mensen vertelden dat zij een man gewond uit het water hadden gehaald. De man, een 31-jarige inwoner van Heerenveen, was gewond, niet bij kennis en zat onder het bloed. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Het bleek dat het slachtoffer op de Kempenaerssingel met een mes had lopen te zwaaien. Hij was dronken of had drugs gebruikt. Met het mes had hij een 15-jarige jongen uit Heerenveen bedreigd. Deze jongen had de man weggeduwd en was doorgelopen. Vervolgens had het slachtoffer een personenauto tot stoppen gedwongen door midden op de weg te gaan staan. Hij had tegen de auto geschopt. Hierop stapten, volgens getuigen, twee of drie mannen uit, die het slachtoffer een pak slaag hebben gegeven en vervolgens in het water hebben gegooid. Daarna zijn ze weggereden. Het slachtoffer werd door omstanders, een 44-jarige inwoner van Heerenveen en een 32-jarige inwoner van Drachten, uit het water gehaald. Het onderzoek naar de inzittenden van de personenauto, vermoedelijk een rode BMW, heeft nog geen resultaat gehad. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drachten: mishandeling
Dinsdag omstreeks 23.00 uur werd een 28-jarige inwoner van Drachten op de rotonde bij de Tjaarda mishandeld door vier verdachten. De verdachten, een 17-jarige inwoner van Amsterdam, een 25-jarige inwoner van Drachten, een 18-jarige inwoner van Scheemda en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats konden op aanwijzingen van het slachtoffer op het Ureterpvallaat worden aangehouden. Alle betrokkenen zijn asielzoeker. Waarover de ruzie was ontstaan, werd niet duidelijk. De verdachte werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en aldaar bleek dat de verwondingen meevielen. Hij liep een opgezwollen rechter jukbeen op. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland Friesland '
Lees ook