Politiebericht Friesland: Friesland 6-09-2001
Politieberichten van 5/9 (13.00 uur) tot 6/9 (07.00 uur)

Beetgumermolen: aanrijding met letsel
Bij een aanrijding op de kruising Westergoawei/Bitgumerdyk zijn woensdag om 09.45 uur een 27-jarige automobiliste uit Beetgumermolen en haar ruim anderhalf jaar oude zoontje gewond geraakt. De vrouw zag bij het oversteken van de kruising een op de Westergoawei rijdende auto over het hoofd, die bestuurd werd door een 60-jarige inwoner van Beetgum. De vrouw en haar zoontje werden met onbekend letsel per ambulance naar het MCL vervoerd.

Gorredijk: diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een auto gestolen die bij een garagebedrijf aan de Stationsweg stond. Het betrof een Mercedes 250D met het kenteken SJ-18-RK. Een 47-jarige inwoner van Gorredijk deed aangifte.

Dearsum: zonder rijbewijs, auto kwijt
Een 21-jarige inwoner van Leeuwarden is woensdag om 14.00 uur op de Snitserdyk aangehouden omdat hij zonder rijbewijs in een auto reed. Bij controle bleek hij al twee keer eerder voor hetzelfde feit te zijn aangehouden, waarop zijn auto in beslag werd genomen.

Heerenveen: aanhouding inbraak auto
Een 13-jarige inwoner van Heerenveen is woensdag door een 22-jarige plaatsgenoot aangehouden, omdat deze een mobiele telefoon uit zijn auto had gestolen. De man stond in een winkel op De Fortuin met de winkeleigenaar te praten, toen deze hem er op attendeerde dat er iemand in zijn auto zat. Hij liep daarop naar zijn auto, waarop de 13-jarige uit de auto sprong en vluchtte. Na een korte achtervolging wist hij de jongen aan te houden en bleek deze in het bezit te zijn van zijn mobiele telefoon. Hij droeg hem over aan de politie.

Leeuwarden: woninginbraak
Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een woning aan de Kalverdwarsstraat. Men forceerde een deur en haalde vervolgens een videorecorder en enkele gouden sierraden weg.

Leeuwarden: inbraak auto
Woensdag werd tussen 15.45 en 17.45 uur ingebroken in aan het Oldehoofsterkerkhof geparkeerd staande auto. Nadat een portier was geforceerd werd een radio/cd-speler weggenomen. Een 19-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: woninginbraak
In een woning aan de Achter de Hoven werd woensdag tussen 07.30 en 17.00 uur ingebroken. Nadat een deur was geforceerd werd een videorecorder weggenomen. De 37-jarige bewoner deed aangifte.

Broek: aanrijding met licht letsel
Een 22-jarige inwoonster van Broek is woensdag om 17.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op It Sud. De vrouw was in een bocht door de laagstaande zon verblind geraakt en daarbij op de verkeerde weg beland. Een aanrijding met een haar tegemoet komende auto, bestuurd door een 23-jarige inwoner van Joure, volgde. De vrouw liep daarbij een hoofdwond op die door omwonenden werd behandeld.

Leeuwarden: aanhouding diefstal fiets
Een 36-jarige inwoner van Leeuwarden is woensdag om 22.00 uur op de Achter De Hoven aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Surveillerende agenten zagen de man op een fiets rijden, waarbij hij een andere fiets op de schouder droeg. Bij controle bleek de fiets uit de straat te zijn gestolen, waarop de man werd aangehouden en naar het politiebureau werd overgebracht

Leeuwarden: inbraak kantoorpand
Woensdag werd tussen 17.45 en 21.00 uur ingebroken in een kantoorpand aan de Weaze. Men kwam het pand binnen door een ruit te vernielen, waarna onder meer een faxapparaat en een hoeveelheid kleingeld werd gestolen. Een 28-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Sneek: onder invloed
Een 20-jarige inwoner van Sneek is donderdag om 00.10 uur op de Looxmagracht aangehouden omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 700 u/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren kreeg.

Dokkum: onder invloed
Een 40-jarige inwoner van Risnumageest is donderdag om 02.00 uur op de Rondweg West aangehouden omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 495 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Leeuwarden: aanhouding inbraak
Twee Leeuwarders, 23 en 20 jaar, zijn donderdag om 03.45 uur aangehouden op verdenking van inbraak in een clubhuis aan het Beethovenplantsoen. De verdachten konden worden aangehouden na melding van een getuige. De mannen liepen op de Telemansstraat met drie kratten bier achterop een fiets toen ze werden aangehouden. Ze werden op het politiebureau ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 8808272

Deel: ' Politiebericht Friesland Friesland '
Lees ook