Politiebericht Friesland: Friesland 26-09-2001
Politieberichten van 26/9 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Wolvega: inbraak personenauto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in vijftal personenauto`s, die respectievelijk geparkeerd stonden op de Verdistraat, de Rossinistraat, de Sportlaan, de.Wagnerlaan en de Sleewijklaan. Door vernieling van een ruit of een portier kwam men in de auto. Uit de auto`s werd veelal geluidsapparatuur en cd`s weggenomen. De eigenaars hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Harlingen: brandstichting
Woensdag omstreeks 06.10 uur kwam er een melding binnen dat een deur van een bedrijfsloods aan de Havenweg in brand stond. De loodsdeur bleek op twee plaatsen te branden. Het vuur werd door de brandweer gedoofd. De brand moet zijn aangestoken. De schade bleef beperkt tot de deur. In de loods werd een niet meer in gebruik zijnde weedkwekerij aangetroffen. Wie de eigenaar van de loods is, is op dit moment nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De Hoeve: diefstal aanhangwagen
Van dinsdag op woensdag werd vanaf een parkeerplaats naast een woning aan de Klaeterlaene een aanhangwagentje gestolen. Het betrof hier een zelfgebouwde aanhangwagen met groene zijwanden en bodemplaat. Het aanhangwagentje stond niet op slot. De waarde bedraagt ongeveer f 1400.- De eigenaresse, een 45-jarige inwoonster van De Hoeve, heeft aangifte gedaan.

Sneek: skûtsje-zwaard
Afgelopen weekend werd uit een tuin aan de Bellstraat een skûtsje-zwaard gestolen. Het zwaard van ongeveer 250 kilo met afmetingen van 3.00 x 1.80 meter werd gebruikt voor de sier. De eigenaar, een 42-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan. De waarde van het zwaard is niet bekend.

Sint Annaparochie: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 07.45 uur fietste een meisje uit Oudebildtzijl (leeftijd niet bekend) over de Stadhoudersweg gaande in de richting Sint Annaparochie. In dezelfde richting reed een bestelauto, die werd bestuurd door een 27-jarige inwoner van Tzummarum. Toen de bestuurder van de bestelauto de fietsster was genaderd, ging deze plotseling naar links, waardoor de fietsster werd aangereden door de bestelauto. Door de aanrijding kwam het meisje ten val. Zij werd gewond overgebracht naar het MCL-Zuid.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland Friesland '
Lees ook