Politiebericht Friesland: Friesland 16-10-2001
Politieberichten van 16 oktober (07.00 - 13.00)

Heerenveen: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 11.00 uur fietste een 18-jarige inwoner van Heerenveen over het fietspad van de Koornbeursweg. Hij kwam uit de richting van de Oude Veenscheiding en reed in noordelijke richting van het centrum. Op de oversteekplaats van de Koornbeursweg in de richting van Hiddingastraat wilde de fietser oversteken. Hierbij merkte hij een 29-jarige automobiliste uit Heerenveen, die vanaf de Oude Veenscheiding kwam en voorrang had, te laat op. De fietser kwam op de motorkap en tegen de voorruit terecht en vervolgens op het wegdek. De man is met een hoofdwond afgevoerd naar het ziekenhuis in Heerenveen. Auto en fiets zijn afgesleept.

Fryske diken: aankondiging controles
Op zaterdag 20 oktober wordt door radarcontroleurs van het bureau verkeershandhaving Fryske diken gecontroleerd tussen Hemelum en Koudum. Woensdag 24 oktober staat de radarwagen opgesteld tussen Dokkum en Westergeest. Twee dagen later, vrijdag 26 oktober, wordt gecontroleerd tussen Gorredijk en de afslag A7. Tevens wordt de hele week in de hele provincie Fryslân gecontroleerd, naast snelheid, op het rijden door rood licht, het dragen van de gordel en de helm en alcohol.

Heerenveen: diefstal uit auto
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Trekker. Het portier werd hierbij omgebogen. Ontvreemd werden een radio-cdspeler en vijf gulden. Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoner van Heerenveen. In dezelfde nacht werd in dezelfde straat ook ingebroken in de auto van een 46-jarige inwoner van Schiedam. De autoradio werd gestolen. Het linker voorportier werd geforceerd. De Schiedammer heeft aangifte gedaan.

Hurdegaryp: diefstal uit auto
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Kobbeflecht. Men kwam binnen door het linker portier te forceren. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 37-jarige inwoner van Hurdegaryp.

Leeuwarden: diefstal motorboot
Tussen donderdag 11 oktober en dinsdag 16 oktober is een boot, die lag afgemeerd aan de Froskepolle, gestolen. Het betreft een 8 meter lange, witte, polyester motorboot van het merk Rellcraft. De waarde bedraagt circa 30.000 gulden. Aangifte is gedaan door een 39-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: straatroof
Maandag omstreeks 22.30 uur liep een 51-jarige inwoonster van Gytsjerk door de Bollemanssteeg. Hier kwamen haar twee mannen tegemoet. Een van de mannen had een lang, onbekend voorwerp in de hand. Een van de twee wilde vijftig gulden wisselen. Toen de vrouw antwoordde dat ze geen geld bij zich had werd haar tas met kracht van haar schouder gerukt. Hierna gingen de twee er vandoor. De ene verdachte is een blanke man, tussen de 25 en 30 jaar, onverzorgd uiterlijk, lengte ongeveer 1 meter 80, hij heeft een smal, ingevallen gezicht, hij droeg een donker gekleurde baseball pet (zwart met een logo). Verder droeg hij waarschijnlijk een donker shirt met een spijker jack en een licht gekleurde spijkerbroek. De tweede verdachte was eveneens een blanke man, tussen de 25 en 30 jaar, zelfde lengte, tenger postuur, onverzorgd uiterlijk. Hij droeg licht gekleurde spijkerkleding.

Oldeberkoop: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 07.00 uur reden twee dumpers over de Oosterwoldseweg, komend uit de richting van Oldeberkoop en gaand in de richting van Makkinga. Uit tegenovergestelde richting kwam een 20-jarige automobilist uit Oosterwolde. De inwoner van Oosterwolde raakte met de linkerzijkant het linkervoorwiel van de eerste dumper. Hierdoor raakte de auto in de noordelijke berm. Hierna schoot de auto de weg weer op. De tweede dumper, bestuurd door een 19-jarige inwoner van Nijeveen, kon een aanrijding niet voorkomen. Met behulp van de brandweer, die slechts de gordel hoefde door te knippen, is het slachtoffer uit de auto gehaald. Deze is per ambulance, met een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding, overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De auto van de inwoner van Oosterwolde is total loss.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland Heerenveen '




Lees ook